Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single People in Houses – “Promise of Rain”

‘Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn (hadden die in Gent gewoond en had één van hen trompet gespeeld).’ Dit staat te lezen op de Facebookpagina van People in Houses en is een erg accurate beschrijving voor het trio rond Merijn Landuyt. Zij brengen muziek die doet denken aan de folk en americana van weleer. Hun mosterd haalden ze duidelijk bij Crosby, Stills and Nash, maar ook Eddie Vedder is nooit ver weg.

Het drietal vuurt “Promise of Rain” op ons af, de voorbode van hun album Pockets Full of Change dat uitkomt in het najaar. Ze schieten meteen raak. Een rustig kabbelend gitaartje wordt al gauw aangevuld met een tweede gitaar, en met een meerstemmigheid die je meteen doet wegdromen bewijst het drietal dat ze niet aan hun proefstuk toe zijn. Daarbij kan je genieten van een stop-motionclip die minstens even indrukwekkend is als het nummer zelf. “Promise of Rain” is een hoopvol plaatje dat ons reikhalzend doet uitkijken naar meer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 juli 2020

About Author

Yolan Devriendt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief