Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mastodon – “Fallen Torches”

©️ CPU – Bert Savels

Snoeiharde gitaren die leiden naar een schijf van een metaltrack, dat is iets wat deze lockdown nog nodig had. De mannen van Mastodon doen een poging om de harten van vele metalheads te veroveren met een nummer waar ze al even naar verlangen. Hun wapen is deze “Fallen Torches”, dat al in 2018 werd geschreven in samenwerking met Scott Kelly, de frontman van Neurosis. Of het nu eerder gemaakt is of niet, wij zijn al blij dat er meer gitaarwerk uitkomt.

Met een typische drumintro die ook te horen is op onder andere “The Motherload” begint “Fallen Torches”. Al heel snel komen de gitaren er ook bij en die voelen aan alsof ze beter bij een nummer van een doommetalband terecht kunnen. Het is meteen alweer even geleden dat we Mastodon zo stevig tekeer hoorden gaan. Ergens in het midden komt er een muzikale verandering met een nieuwe riff. Die riffs zijn strak en voelen goed aan; het doomgehalte daalt daar bijgevolg iets meer. De vocals zijn ook weer om van te dromen. Er is een mix van gezang en gebrul. De Amerikanen weten perfect welke zangstijl ze waar moeten steken om dit nummer dan toch tot een goed einde te brengen. Net wanneer wij eindelijk in het goeie gevoel zitten, wordt het nummer echter heel abrupt beëindigd met nog een paar drumslagen. Voor ons toch een klein minpuntje.

De single zou de eerste zijn van een album, Medium Rarities, dat op 11 september zou verschijnen. Misschien komt de band wel met allerlei onuitgebrachte songs zoals deze.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2022 (Festivaldag 1): Striemende gitaren en lange haren

Aan de oproep van het Rode Kruis om geen zwarte of lederen kleren te dragen, werd weinig gehoor gegeven. Metalheads zijn immers…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mastodon - "Forged by Neron"

Mastodon, de hedendaagse keizer van de Amerikaanse metalscene, is terug met een nieuw nummer. Helaas is “Forged by Neron” niet gekoppeld aan…
Nieuwe singles

Nieuwe single Gone is Gone - "No One Ever Walked on Water"

Van een superband wordt er dikwijls (te) veel verwacht. Wij stellen onze verwachtingen snel bij, maar als je bandleden van Queens of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.