Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot – “おまえ (You)”

Tricot (uitgesproken als toriko) werd in 2015 in Kyoto opgericht en wist sindsdien menig Europese harten te veroveren en zich bovendien in het live circuit te vestigen. Dat doen ze door hoekige gitaarriffs en drums met een ongelofelijke rolkracht te laten samensmelten met catchy Japanse zang met een hoog knuffelgehalte. Na begin dit jaar het geweldige 真っ黒, ook bekend als het Black Album wegens de pikzwarte cover, hun volgens ons beste project tot nu toe, geleverd te hebben, verrast de Japanse band opnieuw met iets nieuws.

In het begin van nieuwe single “おまえ”, vertaald als “You”, windt tricot er geen doekjes om. De combinatie van loeiende feedback en pulserend tromgeroffel voorspellen wat nog te komen staat; een uitbarsting van steengoede gitaarpop. Vanaf dat de zang invalt, wanen we ons in een jaren 2000 poppunk-show, maar dan met iets gecompliceerdere ritmes. “おまえ” is minder spannend dan hun zwarte album, maar heeft toch een enorme overtuigingskracht. Het meebrulbare stuk waarmee de band het nummer afsluit, geeft ons het gevoel naar een band met nog veel meer potentieel geluisterd te hebben.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #33

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot - "いない" (INAI)

Dat er veel goeie muziek komt uit het Westen is vanzelfsprekend, maar een monopolie heeft het natuurlijk ook niet. tricot is een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot - "WARP"

De extreem diverse muziekscène van Japan begint ook bij ons nieuwe luisteraars te trekken. Daarbij kan tricot goed voor de dag komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.