Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “It’s All So Incredibly Loud”

Glass Animals brengt een dikke week voor de albumrelease van Dreamland een laatste aperitiefje uit met de single “It’s All So Incredibly Loud”. De plaat wordt met een vertraging van één maand op de fans afgevuurd, omdat de heren uit Oxford het naar eigen zeggen niet het gepaste moment vonden om muziek uit te brengen. De maatschappij moest zich volgens hen bezig houden met de Black Lives Matter-beweging.

Dat gezegd zijnde lijkt het alweer een eeuwigheid geleden dat de vier Britten zich met het speelse ZABA en opvolger How to Be a Human Being aan de wereld presenteerden. Bijna zes jaar geleden zetten de groepsleden zichzelf op de kaart met fijne, melancholische nummers als “Gooey” en “Black Mambo”. Was ZABA het opstapje, dan is How to Be a Human Being de overtreffende trap. Op deze straffe plaat stonden nummers als “Pork Soda”, “Youth” en “Agnes”. Sinds dat album nemen ze ook telkens een ananas mee op het podium en gooien ze die op het einde van elk concert de menigte in. Inventief en cool zijn de jeugdvrienden wel.

Als we “Tokyo Drifting“, “Your Love (Déjà Vu)“, “Dreamland” en “Heat Waves” mogen geloven, zal Dreamland speelser en melancholischer dan ooit klinken. Geen zotte en unieke drumslagen meer, maar af en toe elektronische tikken die tempo geven aan het liedje. Opvallend, maar daarom niet minder goed. Melancholie blijft centraal staan, maar ditmaal proberen ze het op een andere manier, die evenzeer lijkt te pakken bij de fans.

Met “It’s All So Incredibly Loud” laat het kwartet opnieuw een ander gezicht zien. Je hoort waar ze met hun album naartoe willen en dat brengt elke Glass Animal in dromenland. De opzwepende synths primeren en het gefrunnik met elektronica lijken de goede weg gevonden te hebben. Het liedje bouwt gedurende vier minuten op, maar verveelt absoluut niet. Er wordt afgesloten met een zeer toepasselijke uitspraak van Dave Bayley: ‘It’s all so incredibly loud’, want dat is het op het einde inderdaad. Beestig luid en vooral meer dan we ervan verwacht hadden. Voor het eerst zijn ook de gekende drumslagen terug te horen! Er is maar één boodschap: koptelefoon op en headbangen.

Dreamland wordt op 7 augustus de wereld ingestuurd, en het zal wel zijn dat we daar naar uitkijken!

Facebook / InstagramTwitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Creatures In Heaven”

Voor wie op de ‘late nights in the middle of June’ in 2020 luidkeels meezong met de gigantische hit “Heat Waves”, doet…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
AlbumsRecensies

Agnes - Magic Still Exists (★★★★½): Uit de ruïnes herrezen

Het leek er heel lang op dat Agnes de grootste Scandinavische wereldster in een lange tijd zou worden toen ze in 2008…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.