Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Your Love (Déjà Vu)”

Het is altijd leuk als bands na een jarenlange winterslaap terugkeren met nieuwe muziek, maar Glass Animals had jammer genoeg een minder toffe reden om zich terug te trekken van het strijdtoneel. Drummer Joe Seaward kreeg een ongeluk, waardoor alles on hold werd gezet. Dat bevestigt de goeie band die de jongens met elkaar hebben; en die is dan ook te horen aan hun muziek. Met hun debuutplaat ZABA schoot de populariteit van Glass Animals plots de hoogte in. Met “Gooey” hadden ze meteen die belangrijke eerste hit te pakken, maar ook na hun tweede plaat bleef hun publiek maar groeien. Tot het in 2018 allemaal mis ging. Gelukkig behoort dat hele verhaal nu tot het verleden en waren wij maar al te blij toen het verfrissende “Tokyo Drifting” met Denzel Curry een einde maakte aan die ijzige stilte. Het bleek slechts een publiekspleaser te zijn, want met “Your Love (Déjà Vu)” is het nieuwe hoofdstuk van de band pas echt van start gegaan.

Op “Your Love (Déjà Vu)” horen we Glass Animals zoals we de band kenden voor de break, maar dan met een serieuze upgrade. Een Oosters fluitje zorgt meteen voor een funky sfeer, dat wordt ondersteund door donkere beats en zwoele bassen. Er wordt dus al gespeeld met licht en donker, maar ook de zang heeft een leuke rol in dit geheel. Die klinkt zowel speels als mysterieus en neemt je mee op een donkere trip. Tegen het einde van het nummer wordt er dankzij die zang nog opgebouwd naar een hoogtepunt, waarna we nog eens stevig kunnen dansen. Op de tonen van de zware bassen loopt het nummer op z’n eind, alsof we de zwoele nacht in dansen. “Tokyo Drifting” leek slechts een zijsprongetje, want “Your Love (Déjà Vu)” bevat alles wat ons zo van Glass Animals doet houden. Een topnummer van een topband en wij zijn maar al te blij dat die terug is van weggeweest.

Glass Animals staat komende zomer op Lowlands in Nederland.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 februari 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief