Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle HOFFMAN – “Apophenia”

Als de coronacrisis je stilletjes aan de strot uitkomt en je alle opgehoopte frustratie er eens goed uit wilt raven, dan ben je aan het juiste kelderadres gearriveerd. HOFFMAN is het alter ego van Maurice Luijten, een negentienjarige Antwerpenaar die zich in zijn sas voelt achter de knoppen en ons bijna van onze sus laat draaien door zijn intense industriële elektronica. Ook de Sound Track-jury was het daarmee eens, want HOFFMAN werd een van de winnaars van de eerste editie die eind verleden jaar plaatsvond. Ook op een van onze Winterslaapsessies gaf Maurice het vetste van zichzelf en dus hoeft het niet te verbazen dat we uitkeken naar die eerste officiële release.

Met “Apophenia” is het dan eindelijk zover, en er is in één klap ook meer nieuws. Deze track is namelijk de leadsingle van zijn debuut-ep. Die komt eraan op 18 september, maar tot dan zijn we wel zoet met deze zes minuten durende feestsessie. Dim de lichten, haal er een drankje bij, verontschuldig je alvast bij de buren en laat “Apophenia” zijn trance-inducerende werk doen. Het repetitieve karakter van het nummer maakt dat we ons al snel in die geliefde zone bevinden om ons helemaal te laten gaan, en tegelijkertijd waakt Luijten erover dat vervelen nooit een optie is. Hij is steeds bij de pinken en zorgt voor een fascinerende samenwerking van industriële elektronica en techno. HOFFMAN maakt één lange energie-uitspatting van zijn eerste track, als een muzikale geiser die uit moet barsten, en bovenal als teken van een jonge artiest die we nog veel gaan tegenkomen in de scene.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Two Days of Rock Herk (Dag 2): Dansen, zingen en moshen!

De organisatie van Rock Herk had vrijdagnacht de handen vol met het heropbouwen van de ravage die onder andere Zwangere Guy, GOOSE…
Muzieknieuwtjes

Sound Track kondigt tweede editie aan, inschrijvingen starten nu

In 2019 werd de eerste editie van Sound Track op gang getrapt. Tal van organisaties en spelers uit de Vlaamse en Brusselse…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.