Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tricky – “Thinking Of”

Tricky is één van de grootheden binnen de triphop wereld. Zijn gelaagde muziek komt vaak donker over en haalt ook aspecten uit andere muziekgenres zoals hiphop of rock. In 1995 bracht de Brit zijn eerste soloalbum uit, maar een paar jaar daarvoor was hij al te horen op de debuutplaat van Massive Attack. Hij werkte in het begin regelmatig samen met die band en heeft daarnaast met nog een hele hoop artiesten samen gewerkt gaande van Grace Jones tot PJ Harvey. In de jaren negentig had hij een korte relatie met Björk, met wie hij ook samenwerkte, en hij kreeg een kind met Martina Topley-Bird, een door hem ontdekte muzikante. Hun dochter stapte vorig jaar uit het leven en sindsdien is zijn ziel, naar eigen zeggen, leeg.

Ook voor zijn nieuwste single werkte Tricky samen met een andere artieste en het is opnieuw Marta Złakowska. Zij was al eerder op zijn materiaal te horen en zo ook op vorige single “Fall Please“. De vorige single was vrij catchy en had zelfs iets dansbaar, maar die lijn wordt niet doorgetrokken op “Thinking Of”. Het nummer is een versnelling trager en ook wat duisterder. Gedurende twee minuten hangt er een zekere spanning, maar daar wordt niet echt iets mee gedaan. Bovendien gaat het nummer redelijk eentonig door zonder echt iets te bereiken. “Thinking Of” gaat het eerste nummer zijn op Tricky’s nieuwe album, dus laat ons hopen dat het opbouwt naar het tweede nummer.

“Thinking Of” maakt deel uit van het veertiende album van Tricky en dat verschijnt op 4 september.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1186 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Tricky @ Ancienne Belgique (AB): Marta, buik en honger naar meer

Wie Tricky zegt, die zegt natuurlijk ook Massive Attack en triphop. Ooit maakte de artiest deel uit van die legendarische groep, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trentemøller - "No One Quite Like You" (feat. Tricky)

In 2007 vergaarde de Deense producer/dj Trentemøller naambekendheid bij het grote publiek dankzij de single “Moan”. Een heerlijk laidback technonummer waarvan je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Avalanches - "Music Makes Me High" & "Take Care In Your Dreaming" (feat. Denzel Curry, Tricky & Sampa the Great)

The Avalanches zijn weer terug, nadat de groep hun fans zestien jaar liet wachten op het vervolg van Since I Left You,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.