Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tricky – “Fall Please”

Wanneer de naam Tricky valt gebeurt dat vaak in combinatie met Massive Attack, en dat ondanks het feit dat de muzikant solo meer albums uitbracht dan er in het Massive Attack-repertoire zitten. Toch kan er zonder twijfel gezegd worden dat Massive Attack en Tricky enkele mooi samenwerkingen hebben afgeleverd: “Karmacoma“, “Five Man Army” en meer. Tricky werkte daarnaast nog met een hele hoop andere artiesten samen waaronder Björk, PJ Harvey en Martina Topley-Bird. Ook voor zijn nieuwste single werkte de Brit samen met een zangeres en deze keer is dat Marta Złakowska. Zij was ook al te horen op “Hate This Pain” en “Makes Me Wonder” te horen.

“Fall Please” is vanaf de eerste seconde anders dan Tricky’s andere samenwerkingen met Marta en zo toont hij nog maar eens zijn veelzijdigheid. Met een mooie beat en dito stem is dit een schoolboekvoorbeeld van trip hop en daarom zal het wellicht menig trip hop liefhebber overtuigen. Losbreken doet het nummer niet, maar het zakt ook niet in. Het lied gaat gewoon rechtdoor en soms is dat gewoon meer dan genoeg. Het lijkt alsof Tricky niet al te veel moeite moet doen om te overtuigen.

“Fall Please” is de eerste single van het veertiende album van Tricky en dat verschijnt op 4 september.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1184 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Tricky @ Ancienne Belgique (AB): Marta, buik en honger naar meer

Wie Tricky zegt, die zegt natuurlijk ook Massive Attack en triphop. Ooit maakte de artiest deel uit van die legendarische groep, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trentemøller - "No One Quite Like You" (feat. Tricky)

In 2007 vergaarde de Deense producer/dj Trentemøller naambekendheid bij het grote publiek dankzij de single “Moan”. Een heerlijk laidback technonummer waarvan je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Avalanches - "Music Makes Me High" & "Take Care In Your Dreaming" (feat. Denzel Curry, Tricky & Sampa the Great)

The Avalanches zijn weer terug, nadat de groep hun fans zestien jaar liet wachten op het vervolg van Since I Left You,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.