Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones – “Scarlet” feat. Jimmy Page

We kregen enkele weken geleden al te horen dat The Rolling Stones met een uitgebreide heruitgave van hun succesplaat Goats Head Soup zou komen. Meteen bij die aankondiging kregen we het onuitgebrachte “Criss Cross” te horen en nu komt daar met “Scarlet” nog een onuitgebrachte parel bij. Het is een nummer waar veel fans al even op wachten, want op gitaar is Jimmy Page te horen, net als Rick Grech (bekend van Traffic, Blind Faith en Ginger Baker’s Air Force). Die laatste leeft zelfs al niet meer, maar gelukkig is er nog altijd muziek van hem om uit te brengen.

Samen met Mick Jagger op de vocals krijgen we gitaar van Keith Richards en een strakke solo van Jimmy Page. Daarnaast wordt de baslijn voorzien door Rick Grech en zo krijg je veel talent op een nummer. Het lijkt ons wel logisch dat dit nummer wat bleef liggen op het schap, want echt uitzonderlijk klinkt het allemaal niet. Dat lijkt ook heel logisch, want het nummer was eerder bedoeld als een soort van tussendoortje. The Stones moesten namelijk na Led Zeppelin hun album opnemen in dezelfde studio en Jimmy Page besloot om te blijven. Hierdoor werd “Scarlet” tussen de twee opnames opgenomen als een soort van tussendoortje van The Stones om zich warm te spelen en van Page om gewoon wat te jammen. Het resultaat mag er, met dit verhaal, zeker wel wezen en zeker als er zoveel klasbakken op één nummer te horen zijn, is dat ferm de moeite. We raden ook aan om het hele verhaal hier te lezen.

Er komt nog een derde nieuw nummer van The Stones aan, maar voorlopig zijn we wel even zoet.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2932 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones - "Criss Cross"

The Rolling Stones, niemand aan wie we ze nog moeten voorstellen. De band is al een hele tijd een van de grootste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones - "Living in a Ghost Town"

The Rolling Stones: het moet de grootste band op deze planeet zijn die nog volledig in leven is. De bandleden worden er…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Kevin Morby: ‘Muziek maken is een religieuze ervaring’

Ligt het aan ons of ziet Kevin Morby er altijd zo bleekjes uit van dichtbij? Reageert hij altijd zo bondig op vragen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.