Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones – “Criss Cross”

The Rolling Stones, niemand aan wie we ze nog moeten voorstellen. De band is al een hele tijd een van de grootste op deze planeet en is nog niet van plan om die fakkel door te geven. Met een nieuwe single het afgelopen jaar verwachtte iedereen dat er wel nog een nieuw album aan zou komen, maar het blijkt voorlopig gewoon een re-issue te worden van Goats Head Soup uit 1973. Die re-issue wordt wel in verschillende formaten uitgebracht en een van die formaten zal ook drie nieuwe nummers (“Scarlet” met Jimmy Page, “All The Rage” en deze “Criss Cross”) bevatten. Op een andere editie zal je ook The Brussels Affair kunnen vinden, een legendarische opname van hun al even legendarische concert in Brussel in ’73. Heel wat moois dus voor de fans, en met “Criss Cross” krijgen we al meteen een eerste voorsmaakje van de drie nieuwe nummers.

“Criss Cross” belichaamt perfect het uitzicht van de band in de jaren zeventig. Een leuke gitaar, een speels sfeertje en vooral een glamrockinvloed om u tegen te zeggen. Dit alles zorgt ervoor dat “Criss Cross” best wel aanstekelijk klinkt en niet zomaar een nummer is dat niet op een plaat geraakte. Hoewel het al veertig jaar oud is, heeft het een tijdloze klank en vooral dankzij het orgeltje en natuurlijk de swagger van Mick Jagger krijg je meteen zin om mee te bewegen. Als de andere twee nummers die we nog krijgen van dit niveau zullen zijn, dan wordt die deluxe cd toch weer een hebbeding.

9 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief