Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fuzz – “Returning”

Het is onmogelijk om alle projecten, bands en albums van Ty Segall bij te houden. Toch zijn we altijd enthousiast als een oud project van de man terug opduikt. Fuzz, de groep samen met Charles Moothart en Chad Ubovich, bracht al sinds 2015 geen plaat meer uit. Het was dus aftellen tot de band weer zou opduiken. Eerder werden ze al aangekondigd voor het afgelaste Dour Festival, en dus kon nieuwe muziek niet meer uitblijven. Vandaag is er de terugkeer met “Returning” en de aankondiging dat op 23 oktober III verschijnt. De plaat werd overigens geproducet door Steve Albini die hun livesound ook op plaat wilde krijgen door overdubs en effecten weg te laten.

“Returning” is een song die meteen terug de power van Fuzz als band in de kijker zet. Met de nodige riffs, de typerende Ty Segall stem en natuurlijk een heuse portie fuzz, knalt “Returning” gigantisch strak door. In slechts drie minuten word je om de oren geslagen met een krachtexplosie die je telkens maar opnieuw wilt beluisteren. De Albini invloed is er ook doordat er heel wat georkestreerde chaos in de song kruipt, maar toch klinkt het heel catchy. Met een gitaarsolo sluit de song verschroeiend af en kunnen we enkel maar hopen op meer.

Acht nummers staan er op de nieuwe plaat, en de band komt volgend jaar naar Europa. België slaan ze daarbij over, maar je kan ze wel zien in L’Aeronef op 25 maart 2021

3434 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Fuzz - III (★★★★): Rentree door de grote poort

Je kan het ontkennen omdat je het een lelijk woord vindt, maar Fuzz is wel degelijk een supergroep. Doet bassist en tevens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fuzz - "Mirror"

Vrijdag is het eindelijk zo ver: dan verschijnt de langverwachte derde plaat van het riffdrietal Fuzz. De groep met Charles Moothart, Ty…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.