Features, Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (13 juli – 19 juli)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Ichon – “Litanie”

Parijzenaar Ichon zit al lang in het vak, maar wij merkten de Fransman pas met zijn nieuwe “Litanie” op. Samen met producer Myth Syzer en rapper Loveni vormt hij Bon Gamin, maar momenteel ligt zijn focus helemaal op zijn solocarrière. Op 11 september brengt Ichon zijn nieuwe project Pour de vrai uit en daaruit loste hij deze week “Litanie”. De sobere productie zorgt ervoor dat het emotionele betoog van Ichon over de afgelopen maanden nog harder binnenkomt. Een onverwachte parel die mooi zal blinken op zijn aanstaande plaat!

The Manatees – “Have It All”

South Coast indiepoppers The Manatees hou je maar beter op je radar. Het drietal uit Southampton werkt immers al een tijdje samen met gewezen Spring King-frontman Tarek Musa, die hen als producer naar een hoger niveau heeft kunnen tillen. Vernieuwend is de muziek van The Manatees niet, maar dat hoeft ook niet altijd het geval te zijn. Met “Have It All” kunnen ze ons alvast overtuigen met hun stadionvriendelijke sound en hun energieke drive. Het refrein heb je al snel onder de knie en dat maakt “Have It All” een ideale festivalanthem!

PRIESTGATE – “NOW”

Het kwintet Priestgate heeft het afgelopen jaar veel zitten experimenteren en uitproberen, maar ze lijken dan toch hun weg gevonden te hebben. “Now” is nog maar pas hun tweede release, maar het dreampopnummer laat weinig aan de verbeelding over. De gitaren voorzien het nummer van een dromerige shoegazevibe, terwijl de synths voor de vrolijke noot zorgen en het nummer nog wat luchtiger maken. Priestgate staat voor de grote poort van de doorbraak, daar zijn we na “Now” redelijk zeker van.

Nancy – “Orange Yellow Orange”

Nancy is nu niet bepaald een geweldige bandnaam, maar gelukkig is de muziek die de altpopartiest maakt veel spannender. Samen met The Mysterious Visions is het hem gelukt om een eigenwijze sound te creëren die ons helemaal in een nieuwe wereld onderdompelt. Ook op het nieuwe “Orange Yellow Orange” is het heerlijk wegdromen in een wazige combinatie van gekke geluiden en melodieën. Saai wordt het bij Nancy in ieder geval nooit.

Rooftop J – “Mr. Stan Lee”

Rooftop J klopt al een tijdje aan de poort van de Belgische hiphop en dat gebonk wordt steeds luider. Zijn nummers schopten het onder meer al tot de Code 32-playlist van Spotify en in Brugge en omstreken is hij ondertussen zoiets als een vaste waarde geworden in de scene. Samen met producer Yung Offender sleutelde Rooftop J aan zijn nieuwe “Mr. Stan Lee”. Met een sterke flow en een goede productie neemt de rapper ons al snel op sleeptouw en toont hij wat hij waard is. De (roof)top komt stilaan in zicht!

Dansen Dansen

Belocca – “Lunatic”

‘We <3 techno’ en meer bepaald die van de Hongaar Belocca. Sinds twee decennia zit de dj en producer nu al in het vak, maar in onze regio is zijn naam nog niet al te gekend. Met zijn nieuwe “Lunatic” zou hij daar weleens verandering in kunnen brengen. Het nummer is een floor-filler van jewelste die je heimwee bezorgt naar de industriële technoclubs met statische verlichting. De bassen kicken er stevig in en zorgen ervoor dat de apotheose niet al te lang op zich laat wachten.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

19 juli 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief