Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jacuzzi Boys – “The Pits” & “Offended”

De naam Jacuzzi Boys klinkt alsof de band dure videoclips opneemt op afgelegen kasteeldomeinen, met fel gelakte Lamborghini’s die in trosjes voorbij gevlamd komen. In realiteit vind je de driekoppige band niet in een jacuzzi, maar in een groezelige, vuile garage ergens in Miami, Florida. Hun strakke, garage-butt-surf-rock zag voor het eerst succes met het uitkomen van Glazin’ in 2011, al dateert hun debuutplaat Seasons al van twee jaar daarvoor. Jacuzzi Boys is zo’n band die het afgelopen decenium consequent goeie, heerlijk rauwe garagerock uitbracht, en daar nu ook de vruchten van begint te plukken. Met een plekje in het voorprogramma van The Raconteurs, bijvoorbeeld. Het tot nog toe laatste album van de band, Singles ‘N’ Stuff, was eerder een samenraapsel van nummers en medleys die de heren nog hadden rondslingeren, en dus is het trappelend uitkijken naar een vers nieuw album om bij weg te broebelen in je jacuzzi.

Opwarmertjes op dat aanstaande album kregen we tot nu toe al volop naar het hoofd geslingerd, met het surfy “Out Of The Black”, bijvoorbeeld, of het zweterige “Never Gets Old”. Je zou denken dat het trio haar singleleven intussen wel beu is en aan de release van dat album begint te denken, maar dat is buiten het geweldige “The Pits” gerekend, dat vandaag uitkwam met “Offended” als verrassend straf B-kantje. Frontman Gabriel Alcala trapt op het nummer meteen de deur in met een verschroeiend strakke riff, ondersteund door het kordate, flitsende baswerk van Danny Gonzales. Het bezorgt je meteen de nodige dosis heimwee naar zwoele, avondlijke festivalconcerten waar duwen, trekken en zweten de etiquette zijn. Ergens halverwege het nummer doet zich de ideale mosh-opportuniteit voor wanneer de fuzzbox uit zijn voegen barst, en het is in die tendens dat ook “Offended” zich afspeelt. Het tempo ligt hier een pak hoger, en de gezapige surfrock-attitude maakt hier plaats voor absurd luide garagepunk. De versplinterde riff en snelle bas smelten hier samen tot een spartelend decibelmonster dat je een ferm pak rammel verkoopt, maar je doorstaat het met plezier, want het is het beste pak rammel is dat je de laatste tijd nog gekregen hebt.

Instagram Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Sonic City 2019 (Dag 1): Verscheidenheid troef

Sonic City is stilaan een vaste waarde geworden in het Belgische festivallandschap en als we de line-up mogen geloven zal de dertiende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacuzzi Boys - "Out of the Black"

De boys van Jacuzzi Boys brengen surfrock, ideaal voor in de jacuzzi en andere locaties naar keuze. De release van de vorige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacuzzi Boys - "Never Gets Old"

De zomer is vanaf vandaag officieel van start en dat zal Jacuzzi Boys geweten hebben. Het drietal uit Miami brengt zomerse surf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.