Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lũpḁ Gang Gang Quartet – “S T A L I N G R A D”

Een funky basslijn overgoten met een overvloed aan licks en fills doen ons vermoeden dat we naar een verzameling doorwinterde jazzmuzikanten aan het luisteren zijn. Lũpḁ Gang Gang Quartet weet ons maar al te goed te misleiden. Vorig jaar werden ze nog gekroond tot onze jongste zalmen, waarna een ijzersterke debuutplaat volgde. Dit jaar lijken ze hun sound verder gepolijst te hebben en varen ze ongestoord verder op hun elan.

In mei gaf de band met “Afar” alvast een voorsmaakje vrij van een aankomende ep. Waar het kwartet het daar nog rustig aan deed, bouwt titeltrack “S T A L I N G R A D” gestaag op naar een epische apotheose waar het tempo de hoogte in wordt gejaagd. Driekwart van het nummer bestaat uit een dansbare basslijn waarop vervolgens zowel ritmisch als melodisch geëxperimenteerd wordt door drum, gitaar en piano. Hierdoor voelt “S T A L I N G R A D” aan als een fijne introductie tot het kwartet om vervolgens, na een rustige kennismaking, overdonderd te worden met ruw jazztalent. Dat de band een sterke livereputatie heeft, toonde ze al tijdens een winterslaapsessie, maar wij zijn enorm benieuwd om ook dit nieuwe werk met eigen ogen aan het werk te zien. Op 21 juli spelen ze alvast op Gent Jazz.

Facebook | Instagram

 

 

76 posts

About author
Dansennnn
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Dansende Beren organiseert nieuwe showcase op 18 november in Pilar Brussel

Wekenlang serveerden we jullie met onze Winterslaapsessies dagelijks livestreams op onze Facebookpagina, maar het gemis van ‘echte’ livemuziek bleef uiteraard groot. Des…
AlbumsRecensies

Lũpḁ Gang Gang Quartet - S T A L I N G R A D (★★★★): Jonge band op veroveringsmars

Het parcours van Lũpḁ Gang Gang Quartet is er eentje om jaloers op te zijn. In slechts een jaar tijd schopte het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.