Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bill Callahan – “35”

De Amerikaanse singer-songwriter Bill Callahan is onder folkliefhebbers al lang geen onbekende meer. Sinds 2007 werkt Callahan onder zijn eigen naam en voordien was hij twintig jaar actief als Smog. Tot 4 september zal de Amerikaan ons iedere maandag verblijden met een nummer van zijn aankomend album Gold Record. Na “Pigeons” en “Another Song”, krijgen we nu “35” te horen.

Luisteren naar nummers van Bill Callahan is altijd een beetje als luisteren naar verhalen van een oude, wijze man: je verstaat ze niet per se meteen helemaal, maar toch weten ze je vanaf de eerste seconde te boeien. Dat is ook nu niet anders. “35” is, net als “Pigeons” en “Another Song” een nummer volgens Callahans oude, vertrouwde recept: een mooie gitaarmelodie, een warme, verhalende stem en poëtische lyrics. Niet heel vernieuwend, experimenteel of spectaculair, maar daarom niet minder schoon. Integendeel.

Wederom weet Bill Callahan ons te betoveren met zijn wondermooie, no-nonsense folk. Dat wij iedere maandag geboeid zullen luisteren, is zeker.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 juli 2020

About Author

Louise Thesin I don't care if Monday's blue, Tuesday's grey and Wednesday too. Thursday, I don't care about you. It's Friday, mijn Spotify Release Radar is geüpdatet!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief