Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bill Callahan – “35”

De Amerikaanse singer-songwriter Bill Callahan is onder folkliefhebbers al lang geen onbekende meer. Sinds 2007 werkt Callahan onder zijn eigen naam en voordien was hij twintig jaar actief als Smog. Tot 4 september zal de Amerikaan ons iedere maandag verblijden met een nummer van zijn aankomend album Gold Record. Na “Pigeons” en “Another Song”, krijgen we nu “35” te horen.

Luisteren naar nummers van Bill Callahan is altijd een beetje als luisteren naar verhalen van een oude, wijze man: je verstaat ze niet per se meteen helemaal, maar toch weten ze je vanaf de eerste seconde te boeien. Dat is ook nu niet anders. “35” is, net als “Pigeons” en “Another Song” een nummer volgens Callahans oude, vertrouwde recept: een mooie gitaarmelodie, een warme, verhalende stem en poëtische lyrics. Niet heel vernieuwend, experimenteel of spectaculair, maar daarom niet minder schoon. Integendeel.

Wederom weet Bill Callahan ons te betoveren met zijn wondermooie, no-nonsense folk. Dat wij iedere maandag geboeid zullen luisteren, is zeker.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Bill Callahan @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Enigma van het volk

De geur van versgemaaid gras en de vlekken die te enthousiast getapte pintjes achterlaten, verraden het: de lente is daar en met…
Features

Tien tips voor Les Nuits Botanique

Het festivaljaar in België wordt traditioneel op gang getrapt door Les Nuits Botanique. Het festival in de botanische tuinen van Brussel kiest…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.