AlbumsRecensies

Lime Cordiale – 14 Steps to a Better You (★★★): Vaag stappenplan

De gebroeders Leimbach maakten hun debuut als Lime Cordiale in 2017 met Permanent Vacation. Die titel bleef al die jaren een treffende omschrijving van hun muziek. Het mag voor deze Australiërs allemaal wat luchtiger klinken en die frisheid zet ook de toon van hun tweede album. Met 14 Steps to a Better You proberen ze hun publiek levenslessen aan te reiken die ze zelf met vallen en opstaan leerden, al nemen ze ook een ludieke afstand van het hele zelfhulpgegeven, zoals duidelijk wordt in onderstaand filmpje.

De beste nummers van 14 Steps to a Better You kwamen al uit als single. We hebben het dan vooral over “Robbery”, “On Our Own”, “Dirt Cheap” en “Inappropiate Behaviour”. Het eerste van dat rijtje maakt met zijn vlammende blazers onze stramme ledematen helemaal los. Een professionele massagetherapeut zou er heel wat langer over gedaan hebben, maar Lime Cordiale klaart het klusje op minder dan vier minuten. De flirterige sound die we hier horen, komt ook terug in de rest van de nummers die er met kop en schouders bovenuit steken.

Tussen de nieuwkomers vallen vooral “Dear London” en “Following Fools” op. In dat eerste aandoenlijke liefdesverdrietliedje creëert het geluid van regendruppels op de achtergrond meteen de juiste sfeer, die in schril contrast staat met het zonnige vakantiegevoel dat de band uitstraalt. Verder zitten er geen echte oorwormen meer tussen. Heel wat nummers zijn al vergeten zodra de laatste noot gespeeld wordt, maar dat maken de memorabele uitschieters min of meer goed.

Lime Cordiale beperkt zich niet tot een gitaar-en-drumopzetting; ook toetsen en blazers dragen hun steentje bij. Hier en daar horen we wat foliekes. Bij “Elephant in the Room” probeert de trombonespeler zijn instrument te doen klinken als het getrompetter van een olifant en in “No Plans to Make Plans” doet zelfs een kazoo zijn intrede. Details als deze dragen bij aan de kenmerkende lichtvoetigheid van Lime Cordiale, al betekent dat niet dat de mannen niet serieus kunnen zijn. Hun repertoire gaat van liefdesperikelen tot de problematische gelatenheid tegenover klimaatproblematiek.

“Following Fools” is de perfecte afsluiter. ‘We just wanna love you’, zingt Louis overtuigend. Wij zien jullie ook graag, jongens. En het album, dat mag er ook zijn. De titel 14 Steps to a Better You dekt de lading wel niet. In plaats van een duidelijk stappenplan krijgen we een reeks vrijblijvende nummers, die wel herkenbaar, maar niet meteen educatief zijn. Het eindresultaat is ontspannend, maar haalt het qua innovatie en uitdaging bijlange niet bij vele Australische collega’s.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lime Cordiale - "On Our Own"

Hoewel corona wereldwijd roet in het eten gooit, blijft Lime Cordiale enthousiast singletjes van hun aankomende album droppen. De Australische band rond…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lime Cordiale - "Addicted to the Sunshine"

Lime Cordiale is het muzikale project van de Australische broers Louis en Oli Heimbach. Samen maken ze easy on the ear indiesurfrock….
Muzieknieuwtjes

Nieuw concertconcept How Was Your Day

In Antwerpen gebeurt er af en toe op muzikaal vlak wel eens iets moois. Trix, Roma, Kavka, OLT, … Het zijn allemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.