InstagramLiveRecensies

Lime Cordiale @ Trix (Club): Niet zuur, maar zoet

© CPU – Kathleen Ooms

De carrière van Lime Cordiale is er eentje die vooral in eigen land hoge toppen scheert. De rest van de wereld veroveren gaat iets minder vlot, al is de muziek van de bende toch heerlijk om te verorberen. Met de temperaturen die op een hittegolf afstevenen, is de zomerse muziek van het vijftal een welgekomen extra op een zwoele donderdagavond. In Trix speelden de heren voor een derde keer in België, nadat ze net geen jaar geleden in de AB Club stonden en enkele jaren daarvoor nog Kavka Oudaan mochten aandoen. Dat de zalen gestaag groeien, toont aan dat de interesse groeit, maar ook dat hun liveshows de moeite zijn. En dat was ook nu niet anders.

Openen mochten de Britten van Tors. De band uit Devon heeft weliswaar een heel ander geluid dan dat van Lime Cordiale, waardoor we meer vergelijkingen kunnen maken met melige acts als Imagine Dragons en Snow Patrol. Dat viel al meteen op bij de opener, waarbij ‘hold on’ luidkeels meegezongen moest worden. We kunnen het niet ontkennen, frontman Matthew ‘Matt’ Weedon deed er alles aan om de zaal mee te krijgen. Zo deelde hij merch uit aan de beste danser op een bepaald nummer en liet hij de zaal meespringen op de juiste songs. Ondanks dat niemand de muziek dus echt goed kende, was de zaal wel volledig mee en dat is ook zijn verdienste. Het ging zelfs zo ver dat er op een bepaald moment een huwelijksaanzoek plaatsvond op podium: de band weet duidelijk harten te verwarmen. De songs mogen dan voorspelbaar klinken en de vocals nogal mager bij momenten, Tors kon wel een show neerzetten die het publiek meekreeg en ook daarvoor verdient de band credit.

© CPU – Kathleen Ooms

De laatste langspeler van Lime Cordiale dateert alweer van 2020, maar de meest recente single van enkele maanden terug. Het was dan ook gewaagd dat de Australiërs daarmee hun set inzetten, maar het bleek meteen te werken. “Imposter Syndrome” is namelijk een erg verfrissend indierockliedje dat heel snel blijft hangen én de fans moesten maar één liedje echt leren kennen in die tijd, waardoor het ook al heel goed werd meegezongen. ‘Welcome to the Lime Cordiale Country Club’, vertelde Oliver Leimbach ons, waarna het al even plezante “Country Club” een vervolg bood aan de set.

Het werd meteen duidelijk dat Lime Cordiale hier voor de goeie vibes zou zorgen. Zo danste toetsenist Tim Fitz al graag eens in het rond en ook roadie Jackson mocht de show komen stelen. Tijdens “Facts of Life” nam hij de baslijnen voor zijn rekening, waarna Louis Leimbach, de andere broer, even zonder instrument in het rond kon bewegen op podium. Op die manier was alles eigenlijk zeer goed uitgedacht, maar toch voelde het allemaal heel spontaan aan. De onderlinge mopjes in combinatie met een uitermate positieve sound in de muziek, brachten niets anders dan een smile op het gezicht van iedereen in de zaal.

Die sound werd af en toe uitgebreid met enkele fijne instrumenten. Zo nam Oliver soms een klarinet in de hand die altijd heel ostentatief door de roadie werd afgeleverd, en speelde Brendan Champion bij tijd en stond wat op zijn schuiftrompet. Het meest opvallende was weliswaar de outro van “No Plans to Make Plans”, waarbij Louis op het eind een kazoo in de mond nam om zo die song van een speels einde te voorzien. Je leest het, Lime Cordiale was er niet angstig om om eens iets anders te doen, en dat werkte bijgevolg aanstekelijk.

© CPU – Kathleen Ooms

Iedere song van de band is namelijk omgeven door zo’n aura van optimisme, dat je niet anders kan dan na een tijd gewoon mee bewegen of wiegen. En dat merkte je ook naar het einde van de set toe. Waar “Waking Up Easy” de twee broers even alleen liet op het podium en ze de zaal verdeelden, was dat het begin van een iets meer euforisch einde. “Temper Temper” en vooral “Robbery” lieten de volledige zaal wild in het rond dansen. Dat die laatste geen grotere hit werd in deze contreien, blijft nog steeds een raadsel. De catchy song werd weliswaar door de volledige zaal meegebruld, waardoor er nog steeds een bepaald geloof in de mensheid behouden blijft.

Met een leuke bisronde waarbij “Colin” even voor het rustigste momentje van de hele set zorgde, om uiteindelijk even plezierig te eindigen als het begon met “Inappropriate Behaviour”, werd de set als een echte cirkel rond gemaakt. Lime Cordiale is duidelijk een band die het moet hebben van zonnige temperaturen en zomerse sferen, en dan was de zevende september van 2023 daar de ideale dag voor. De zaal zweette wel wat, maar uiteindelijk bleef iedereen zich volledig smijten op de positieve vibes die de Aussies verspreidden over Antwerpen. Een band die nog vol groeipotentieel zit, want ook qua performance nam ze iedereen mee in zijn feelgood-attitude.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

Imposter Syndrome
Country Club
Facts of Life
Screw Loose
Addicted to the Sunshine
Naturally
No Plans to Make Plans
I Touch Myself (Devinyls-cover)
Waking Up Easy
On Our Own
Temper Temper
Robbery

Colin
Money
Inappropriate Behaviour

3590 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Captain Kaiser @ Trix (Club): Vier het leven

Wie jarig is trakteert. En wie een plaat uitbrengt, geeft een releaseshow in een volgepakte Trix. Althans, zo doen de mannen van…
InstagramLiveRecensies

Flyying Colours @ Trix (Café): De laatste schoenendans

Al sinds 2011 heeft Melbourne een shoegazeband dat zich Flyying Colours noemt en in die tijd verschenen al drie studioalbums. Het meest…
InstagramLiveRecensies

Death Grips @ Trix: Simpelweg een beleving

Voor een in zulke mate gevierde internetband als Death Grips is een passage in Trix onbeschrijflijk welgekomen. Ook al brachten ze sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.