Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Naked Giants – “High School (Don’t Like Them)”

Seattle is een geweldige muziekstad. Dat is niet gewoon een mening, maar bijna een feit. Natuurlijk is de meest voor de hand liggende muzikale hoogvlieger het alom bekende Nirvana, maar daarnaast is de stad ook de bakermat van het al even legendarische label Sub Pop, en van een van de meest gerenommeerde alternatieve radiozenders: KEXP. Enfin, dat alles wist je misschien al wel, en dus loont het om een duikje te nemen in de undergroundscene van de de smaragdstad, waar het krioelt van de opwindende, jonge gitaarbands die bikkelen om hun plekje in de schijnwerpers. Naked Giants is zo’n bandje, dat sinds hun debuutalbum SLUFF, uit 2018, de weg naar een groter publiek gevonden lijkt te hebben. Hun kronkelende, oneindig energieke en fuzzy garagerock klonk destijds geweldig opwindend, voor een groot deel te danken aan hun oorwurmen van riffs, hun enorme gevoel voor spanningsopbouw en mysterie, en – als kers op de taart – de sublieme bas van Gianni Aiello. Het leverde hen al een plaats in het voorprogramma van Car Seat Headrest op, en terecht.

Dat Naked Giants goeie songschrijvers zijn bleek eerder al uit het catchy “Take a Chance”, en de bevestiging volgt wederom op het goedgezinde en erg diverse “High School (Don’t Like Them)”. De titel van het nummer hint naar het tegenovergestelde van een ode aan het middelbare schoolleven, en de punkattitude dat je daarbij verwacht maakt Grant Mullen volledig waar wanneer hij met een treintje aan pedalen zijn gitaartoon volledig aan gort blaast. De verzadigde, smerige riff die hij in gang steekt ontaardt halverwege in totale chaos, waarna Gianni het op een al even groezelige, bijna duistere manier overneemt. ‘No, I don’t like them!’; het klinkt als de rebelse kreet van een hoop langharig schorriemorrie dat liever les krijgt over de effecten van LSD dan over… Tja, al de rest eigenlijk. Heb je een zwak voor fuzz, kruis 21 augustus dan maar aan in je agenda, want met de release van The Shadow, het tweede album van Naked Giants, kom je ongetwijfeld aan je trekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 juli 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief