Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “Chew On My Heart”

© CPU – Matthias Engels

Zijn hoed heeft hij al lang niet meer op, maar dat wil niet zeggen dat James Bay minder gekend wordt. Waar zijn debuutplaat nog vol zachte folkliedjes stond, brak hij dat open op zijn tweede plaat boordevol grootse songs en bombast. Vorig jaar, met zijn Oh My Messy Mind ep, wist hij de twee te combineren, maar de hoed, die bleef weg. Vandaag is er dan de terugkeer en het lijkt dat hij op het elan van die ep verder gaat. Groots met intieme stukken, en vooral veel persoonlijker.

“Chew On My Heart” heet zijn nieuwste worp en het gaat over de relatie met zijn vriendin. Zij zorgde ervoor dat hij zichzelf meer ging openstellen op zijn nieuwe liedjes en zo start de song heel breekbaar met een zachte gitaar en de stem van Bay als glijmiddel. Eens de drums invallen, bouwt het nummer op richting een aanstekelijk geheel. Voor zijn aankomende album sloeg de man de handen in elkaar met heel wat grote namen (die samenwerkten met onder andere Lady Gaga, Chris Stapleton of Vulfpeck) en op “Chew On My Heart” hoor je alvast duidelijk dat ze weten hoe je een hit moet schrijven. Dat samen met de stem van Bay en de breekbaarheid in de lyrics maakt dat we kunnen stellen dat James Bay waarschijnlijk nog eens een hit te pakken heeft.

3590 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “Goodbye Never Felt So Bad”

James Bay lanceerde in juli dit jaar zijn derde langspeler Leap. Een album met terug leuke singles, maar de Britse zanger bracht…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay - "Everybody Needs Someone"

In 2014 leerden we James Bay kennen met “Let It Go”, “Hold Back The River” en natuurlijk ook zijn herkenbare hoed. Zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.