Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “Chew On My Heart”

© CPU – Matthias Engels

Zijn hoed heeft hij al lang niet meer op, maar dat wil niet zeggen dat James Bay minder gekend wordt. Waar zijn debuutplaat nog vol zachte folkliedjes stond, brak hij dat open op zijn tweede plaat boordevol grootse songs en bombast. Vorig jaar, met zijn Oh My Messy Mind ep, wist hij de twee te combineren, maar de hoed, die bleef weg. Vandaag is er dan de terugkeer en het lijkt dat hij op het elan van die ep verder gaat. Groots met intieme stukken, en vooral veel persoonlijker.

“Chew On My Heart” heet zijn nieuwste worp en het gaat over de relatie met zijn vriendin. Zij zorgde ervoor dat hij zichzelf meer ging openstellen op zijn nieuwe liedjes en zo start de song heel breekbaar met een zachte gitaar en de stem van Bay als glijmiddel. Eens de drums invallen, bouwt het nummer op richting een aanstekelijk geheel. Voor zijn aankomende album sloeg de man de handen in elkaar met heel wat grote namen (die samenwerkten met onder andere Lady Gaga, Chris Stapleton of Vulfpeck) en op “Chew On My Heart” hoor je alvast duidelijk dat ze weten hoe je een hit moet schrijven. Dat samen met de stem van Bay en de breekbaarheid in de lyrics maakt dat we kunnen stellen dat James Bay waarschijnlijk nog eens een hit te pakken heeft.

2965 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay & Julia Michaels - "Peer Pressure"

In 2018 kwam de Britse zanger James Bay met zijn tweede album Electric Light, waarmee hij verder wilde bouwen op het grote…
LiveRecensies

Rock Werchter 2018: Festivaldag 1

Het is warm op Rock Werchter, heel warm. Maar dat belet ons niet om veel muziek te checken en er nog eens…
AlbumsRecensies

James Bay - Electric Light (★★★): "Op het randje van evenwichtig"

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar na drie jaar krijgen we eindelijk nieuw werk van James Bay. Wie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.