Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Doves – “Prisoners”

© Jon Shard

We hebben er lang, heel lang op moeten wachten, maar op 11 september komt er een nieuwe plaat aan van Doves. The Universal Want verschijnt elf jaar na hun vorige plaat en dus was het voor de fans bang afwachten of de band wel nog bestond. Enkele weken geleden werd de stilte al doorbroken met een eerste single in zoveel jaar en vandaag komt de band met een albumaankondiging en nog een nieuw liedje. “Prisoners” is iets steviger dan het vorige en bevat iets meer melancholie.

Met een akoestisch gitaartje verraadt Doves in het begin van de single nog niet al te veel. Het is pas wanneer er meer instrumenten in het geheel komen dat het veel dynamischer en lekker aanstekelijk begint te klinken. De vocals van Jimi Goodwin lijken de jaren goed te zijn doorgekomen, want het klinkt nog steeds doordringend en breekbaar met een duidelijke touch melancholie. Met een gitaarsolo na een drietal minuten steekt Doves nog wat meer pit in het einde van de single en raken we ervan overtuigd dat deze reünie er een wordt die we zeker niet mogen missen.

9 juli 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief