Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy – “Everything Affects Me Now”

We zijn hier bij Dansende Beren al een jaartje in de ban van Love Fame Tragedy; het solo-project van Matthew Murphy. De naam zegt je misschien niet zoveel, maar bij The Wombats gaat er heus wel een belletje rinkelen. De Britse knaagdieren zijn sinds 2007 een vaste waarde binnen de indierock, maar namen vorig jaar een verdiende rustpauze. De ideale gelegenheid voor de frontman om eens zijn eigen zin te doen. Initieel lag dat nog in dezelfde lijn als de muziek van zijn hoofdproject, maar tegenwoordig gaat Love Fame Tragedy toch zijn eigen gangetje. We kregen de afgelopen maanden dan ook singles aan de lopende band. Tien stuks om precies te zijn. Hoog tijd voor eindelijk een debuutplaat, denken we dan. Die verschijnt vrijdag, maar vandaag kon Murph het toch niet laten om een elfde single de wereld in te sturen.

Na zijn laatste worp “5150” was het om eerlijk te zijn niet zo moeilijk om beter te doen. Het nummer stak redelijk slap in elkaar, maar dat kunnen we van “Everything Effects Me Now” niet zeggen. De song begint met een rustige piano, maar Murphs stem verraad al dat er veel meer aan zit te komen. Er komt al snel elektronica bij kijken en het tempo van de piano gaat pijlsnel de lucht in. Een poppy elektronische gitaar scheurt doorheen de refreinen en de zang zorgt voor de nodige dramatische touch. Er zitten heel veel verschillende elementen verwerkt in de single, waardoor we bij elke luisterbeurt wel iets nieuw ontdekken. “Everything Effects Me Now” weet onze teleurstelling helemaal weg te vegen en doet ons toch weer wat meer uitkijken naar vrijdag!

Aanstaande vrijdag verschijnt met Whenever I Go, I Want To Leave de debuutplaat van Love Fame Tragedy.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Love Fame Tragedy - Wherever I Go, I Want To Leave (★★★½): Poppy evolutie

Een jaar geleden gingen de sociale media van The Wombats op zwart. Met ‘LOVE. FAME. TRAGEDY.’ verscheen er een enkele mysterieuze tweet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "5150"

Als een band op pauze staat, geeft dat de muzikanten vaak de gelegenheid om even hun eigen ding te doen. Matthew Murphy…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Love Fame Tragedy - "Multiply" (feat. Jack River)

Love Fame Tragedy bestaat nog geen jaar, maar de tweede ep is al een feit. Matthew Murphy, die je ook kan kennen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.