Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amelie Lens – “Higher”

Dat de Belgische technoscene hoge toppen scheert, is al sinds de jaren 90 geweten. Tegenwoordig hebben we zelfs enkele dames die meedingen naar de officieuze titel van ‘beste techno dj van België’. Naast de meer bekende Charlotte De Witte, schudt ook Amelie Lens regelmatig eens aan de boom. Deze Vilvoordse was in haar tienerjaren model voor o.a. Levi’s en Jean-Paul Gaultier, maar koos uiteindelijk voor haar studies en nadien voor een carrière in de muziekindustrie. Sinds 2016 tourt ze de hele wereld rond met haar minimalistische ‘bass heavy’ technomuziek. Het magazine Funktasy plaatste haar in 2019 zelfs in de top tien beste techno dj’s ter wereld, waar ze niet misstond tussen legendes als Carl Cox, Richie Hawtin, Deborah De Luca en Nina Kraviz. Inmiddels heeft ze ook haar eigen label LENSKE, waarop ze regelmatig een eigen productie of ep lanceert. Haar lockdownvideo van 1 april op YouTube haalde in een mum van tijd anderhalf miljoen kijkers, waarbij zelfs haar katten aan populariteit wonnen.

Roses are red,  violets are blue. When I listen to Amelie Lens, my neighbours do too.

Met “Higher” laat ze een nieuwe single op ons los, de dertiende op haar label. Nieuw materiaal dat meteen de verwachtingen inlost. Lens voegt enkele acid synthesizer samples samen met een pompende bass. Ondertussen vervoert haar stem ons steeds higher en verder door deze opzwepende track. Voor de Dansende Technoberen onder ons zal deze plaat zeker nostalgische zomergevoelens oproepen, waar we ergens op een wei of festivaltent in een meute bezwete lijven ons volledig laten gaan op de minimal techno van Amelie Lens. We verwachten dan ook dat deze track vroeg of laat in verschillende sets zal worden grijsgemixt door haar pappenheimers. Hopelijk kunnen we tegen dan al live genieten van dergelijke festiviteiten, want een techno party in onze bubbel, is toch niet hetzelfde als op een festivalwei. Onze buren hebben het geweten.

Volgend jaar staat Amelie Lens al honderd procent zeker op Dour!

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte - "How You Move"

‘She plays music and loves food’ staat er te lezen in de Instagram-bio van een vrouw met een grote, futuristische zonnebril op….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KI/KI - "5 Mins Of Acid"

De kans is reëel dat KI/KI bij de doorsnee muziekluisteraar niet meteen een belletje doet rinkelen. Naam maakte de trancetechno-dj dan ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Summit & Sub Focus - "Go Back" (feat. Julia Church)

Wie al van John Summit gehoord heeft, denkt vermoedelijk aan de producer achter “Where You Are“. Ook wij deelden die gedachte aanvankelijk,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.