Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine And The Queens – “Eyes of a Child”

© CPU – Katrin Peeters

Zes jaar geleden bracht Christine and the Queens met Chaleur Humaine een sterk debuutalbum uit. Franse teksten en Engelse teksten gingen hand in hand en live kwamen daar hippe dansmoves bij. In 2018 knipte Christine haar haren kort en ook haar naam werd korter. Chris kreeg een Franse en Engelse versie en verschillende keren bewees de Franse artieste dat ze nog steeds een sterke liveshow kan neerzetten. Eerder dit jaar bracht Christine opnieuw een ep uit en volgens sommigen is La vita nuova het beste dat ze ooit uitbracht. De vijf nummers gingen gepaard met een kortfilm en tijdens de quarantaine zette Chris zo nu en dan een cover op haar YouTubekanaal.

Ook naast het podium heeft Christine het moeilijk met stilzitten en we krijgen alweer een nieuw nummer te horen, met alweer een nieuwe sound. Zowel op Chaleur HumaineChris als La vita nuova liet ze andere kanten van zichzelf zien en zo ook op “Eyes of a Child”. Het nieuwe nummer is zeer ingetogen en ligt zo een beetje in de lijn van bijvoorbeeld “Mountains (We Met)” dat eerder dit jaar uitkwam, maar dan nog rustiger. Een zeer minimalistische piano, zachte zang en wat gehum zijn de belangrijkste ingrediënten van dit lied. Op het einde krijgen we een kleine gitaarsolo te horen en dit is iets dat we nog niet echt hoorden bij Christine and the Queens. De Française blijft vernieuwen en dat beloont.

Facebook / Instagram / Website

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

582 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2020

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
AlbumsRecensies

Christine and the Queens - La vita nuova (★★★½): Dansen met een gebroken hart

In 2014 kregen we met Chaleur humaine een eerste album van Christine and the Queens te horen. Het album kende enkele hits en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.