AlbumsRecensies

Catnapp – Damage EP (★★½): Steriel gedoe

Je kent Catnapp misschien van haar recentelijke verschijning in de Netflixserie Unorthodox. Daarin verschijnt ze als zichzelf: een dj met Argentijnse roots die sinds enkele jaren in Berlijn haar metier beoefent. Dat ze zich uitgebreid in de Berlijnse clubscene en de technische details die errond zweven verdiept heeft, is zeker. Ze brengt muziek uit op het Berlijnse label Monkeytown Records en combineert (zoals zowat elke alternatieve jonge dj in Berlijn) de klassieke clubgenres zoals techno en drum and bass, met minder conventioneel dansbare genres zoals rap en breakcore. Met haar nieuwste release “Damage EP” volgt ze een muzikale evolutie van haar laatste werk Break (2019) — opnieuw dito aan vele andere opkomende Berlijnse dj’s — die gekenmerkt wordt door een steeds hoger gepitchte elfjesstem in combinatie met donderbeats en fantasierijke synths.

Het moet toegegeven worden: Catnapps geluid is goed, bijna té goed. Elke track zit structureel zo strak en de mix van instrumenten is zo proper samengevoegd dat het erop lijkt dat het leven er tijdens dat proces uit gemixt is. Het resultaat is griezelig steriel. Ja, het popdeuntje op “Slow” is suikerzoet en blijft zo gemakkelijk plakken in je hoofd als nummers zoals “c2.0”  of “i finally understand” vanop Charli XCX’s geslaagde quarantainealbum how i’m feeling now. En ja, de drop op “Hate Hate” doet ons ook nostalgisch hunkeren naar pre-corona moshpits. En toch blijven we op onze honger zitten.

Dat Catnapp op elk moment bijna manisch de controle wil behouden, gaat niet erg goed samen met de ‘punkattitude’ die ze op hetzelfde moment probeert te propageren. Teksten waaronder ‘I wanna break a window with my hand’ of ‘I hate everyone / I wanna lose control’ op “Vamp” verliezen de kracht die ze zouden hebben als ze gemeend waren. Afgezien van een paar sterke en genietbare melodieën, zit er niet veel kracht achter “Damage EP”. Toch lijkt dit nu juist waar de artiest het meeste belang aan hecht. Als dit het pad is dat Catnapp wil blijven volgen, zou ze er goed aan doen naar haar wens te luisteren en de controle eens te verliezen.

Instagram / Facebook/ Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kedr Livanskiy – “Your Turn” (feat. Flaty)

Na Ariadna (2017) en Your Need (2019) zal de Russische Yana Kedrina, beter gekend als Kedr Livanksiy op 2 oktober 2021 haar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

박혜진 Park Hye Jin - Before I Die (★★★): Enkele parels in een grijze mantra-massa

Nee, niet alles dat uit Zuid-Korea komt, is K-pop of deuntjes in de trant van het godsgruwelijke “Gangnam Style” van PSY. Het…
LiveRecensies

Voodoo Village 2021: Occult bevrijdingsfeest

Met een jaar vertraging daalden tienduizend danceliefhebbers af naar het ‘s Gravenkasteel in Humbeek. Ze verzamelden er voor Voodoo Village: al zes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.