Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ron Gallo – “Hide (Myself Behind You)”

Mocht Ron Gallo een plaatsje hebben in het gezelschapsspel ‘Wie Is Het?’ dan zouden vragen als ‘Draagt hij een salopette?’, ‘Krullenbol?’ of ‘Heeft hij dat vissershoedje weer op?’ onvermijdelijk op de man uit Philadelphia aansturen. Kende je hem nog niet van zijn garagerockerige debuut HEAVY META, dan wel van zijn recentere, existentialistische Stardust Birthday Party. Maakte je nog nooit een ritje op de Gallo-express, verwacht je dan vooral aan dweperige, zeemzoeterige nummers die er soms zonder waarschuwing een gemene, vettige riff uit persen. Trouwens, Ron maakt al sinds jaar en dag een thema van mentale gezondheid en zelfrespect, en die thematiek stond enkele weken geleden nog mooi in de verf op het muzikaal erg diverse “You Are Enough”.

‘I would love to hide from myself behind you’, de slagzin van het kakelverse “Hide (Myself Behind You)” doet die vertrouwde thematiek opnieuw alle eer aan. Voor je begint te denken dat dat impliceert dat het een donkere, treurige bedoening wordt, luister je best even naar de intro van het nummer, gezien de twangy hobbel-de-sobbel-gitaarpartij die het nummer op gang trekt de perfecte samenvatting is van de aanstekelijke vrolijkheid die Ron Gallo drie minuten lang in het rond strooit. Tel daar een setje kitscherige synths bij, en je krijgt een onvervalste deelnemer voor ‘badjasnummer van het jaar’. Het is fijne terrasjesmuziek om je alcoholtolerantie weer bij op te krikken, en zo heeft Ron het ongetwijfeld bedoeld.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ron Gallo - "You Are Enough"

Stardust Birthday Party, de laatste langspeler van Ron Gallo, dateert intussen alweer van twee jaar geleden. De professionele weirdo, experimentalist en existentialist…
LiveRecensies

Best Kept Secret 2019 (Festivaldag 2): Verrassingen onder de warme zon

De tweede dag van een festival gaat altijd wat moeizamer van start als zijn voorganger. Gelukkig was er een mooie line-up die…
LiveRecensies

Ron Gallo @ Ancienne Belgique (AB): Rariteitenkabinet deluxe

Met Stardust Birthday Party wist Ron Gallo vorig jaar een verfrissend garagerock album af te leveren en dat moest hij nog altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.