Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ron Gallo – “You Are Enough”

Stardust Birthday Party, de laatste langspeler van Ron Gallo, dateert intussen alweer van twee jaar geleden. De professionele weirdo, experimentalist en existentialist maakte op het album een thema van reflectie en zelfrespect, en aan die thematiek lijkt hij vooralsnog weinig veranderd te hebben. De afgelopen twee jaar nam de man uit Philadelphia echter wel uitgebreid zijn tijd om te sleutelen aan zijn sound. HEAVY META, zijn debuut, klonk destijds als de fertiele, begeesterde garagerock van een verhalenverteller, en werd daarna alleen maar vreemder en experimenteler. Op “You Are Enough”, zijn nieuwe single, doet Gallo naar eigen zeggen aan ‘color-blocking’, het vermengen van allerlei tegenstrijdige invloeden (van jazz en pop tot 90’s hiphop) tot een heerlijk pruttelende puree die wonderwel naar meer smaakt. Uiteraard voorzien van de nodige dosis scherpe lyrics. Het blijft Ron Gallo natuurlijk.

Dat dit een nummer is dat het levenslicht zag in quarantainetoestanden, dat zie en hoor je meteen. Het is een stroperige soundtrack die je geruststelt en troost, terwijl de throwbackbeelden je om de oren vliegen. Ron verkent hier zijn zachtere kantje, en smeert zijn typerende garagerock in met een dikke laag geurige massageolie, alvorens je traag dood te knuffelen. ‘I want people to get ready in the morning to this (even to go nowhere), cook to this, do small life things to this – it can be foreground or background music, and build people up’, aldus Ron zelf. We kunnen het misschien vertalen naar studententaal als volgt: ‘Douche eens, eet je groentjes, en die 10/20 komt wel in de pocket’.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ron Gallo - "Hide (Myself Behind You)"

Mocht Ron Gallo een plaatsje hebben in het gezelschapsspel ‘Wie Is Het?’ dan zouden vragen als ‘Draagt hij een salopette?’, ‘Krullenbol?’ of…
LiveRecensies

Best Kept Secret 2019 (Festivaldag 2): Verrassingen onder de warme zon

De tweede dag van een festival gaat altijd wat moeizamer van start als zijn voorganger. Gelukkig was er een mooie line-up die…
LiveRecensies

Ron Gallo @ Ancienne Belgique (AB): Rariteitenkabinet deluxe

Met Stardust Birthday Party wist Ron Gallo vorig jaar een verfrissend garagerock album af te leveren en dat moest hij nog altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.