Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Earnest Spears – “Liar”

De UK is weer een punkband rijker, en het is er een die stevig tekeergaat. The Earnest Spears is een kwartet uit Worcester en de stad heeft nu na de saus ook een ander exportproduct dat best wel te pruimen is.  Deze onbekendere band slaat ons van de eerste minuut om de oren met stevige riffs, dreigende drums en een (typische) Engelse stem die je onder andere ook bij IDLES en Shame terugvindt. Toch geldt deze vergelijking enkel voor de stem, want de muziek is een leuke variant.

“Liar” knalt onmiddellijk met een stevige riff uit de startblokken. De eerste seconden zijn explosief, maar er wordt gas terug genomen om het nummer lekker dreigend verder te laten kabbelen. Bij het refrein wordt er opnieuw geknald en we zien het live al voor ons dat op zo’n momenten de zaal lekker ontploft. Het nummer gaat zo verder op en neer, maar het kabbelen varieert goed zodat het nummer voor je het weet op zijn einde zit. Het refrein is repetitief, maar dat is voor de herkenbaarheid een pluspunt.

Origineel is het al lang niet meer, maar vanop dat eilandje worden er toch straffe bands naar ons gezwierd. The Earnest Spears staat vanaf nu op onze radar en we wachten vol ongeduld op nieuw werk.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 juni 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief