Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (22 juni – 28 juni)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Harvey Causon – “Off Kilter”

2020 is een jaar dat veel mensen liever snel voorbij zien gaan, maar voor Harvey Causon is het desondanks al een succesrijk jaar geweest. Het multitalent uit Bristol timmert al drie jaar lang aan zijn weg en voorzag reeds het voorprogramma van Loyle Carner en Maverick Sabre. Toch duurde het een tijdje voor hij ook effectief opgepikt werd door een aantal belangrijke spelers. Zijn nieuwe “Off Kilter” zit vol plotwendingen die het nummer in verschillende hoeken stuurt. Met een meeslepend einde heeft Harvey Causon ons helemaal mee! We zijn benieuwd wat deze muzikale duizendpoot nog in zijn mars heeft.

Tayo Sound – “Cold Feet”

De achttienjarige Tayo Sound speelde een jaar geleden nog op straat, maar ondertussen is de Brit opgepikt door Sony en staat hij op het punt om zijn eerste ep uit te brengen. Met debuutsingle “Cold Feet” begrijpen we ook meteen waarom iedereen zo enthousiast is over Tayo Sound. Het luchtige lofi popnummer klinkt spontaan en verspreidt vanaf de eerste seconden een goed humeur. Een knap debuut met andere woorden!

Sam Valdez – “Clean”

De uit L.A. afkomstige Sam Valdez bracht in 2018 een eerste ep uit en sindsdien hebben we het moeten stellen met zo nu en dan een single. De rustige indierock heeft vaak een dromerig aspect en dat geldt ook voor het nieuwe “Clean”. Het lied gaat over het leren appreciëren van de goeie én slechte kanten van jezelf en anderen. Herkenbare teksten gaan gepaard met gelaagde muziek en doorheen het nummer blijven er nieuwe laagjes bijkomen waardoor er naar een kleine climax wordt gewerkt.

Eades – “Vivid Dreams”

In een kleine twee weekjes brengt Eades een eerste ep Microcosmic Things uit en daar stuurde de band afgelopen week met “Vivid Dreams” een laatste voorproefje uit. Het vijftal werd opgestart door bandleden van Far Caspian en Dharma Wild en samen delen ze hun voorliefde voor newwave, garage rock en postpunk. Op “Vivid Dreams” presenteert Eades zich op zijn best met een tof gitaardeuntje, maar vooral ook inhoudelijk klopt het plaatje helemaal. Nog even dromen voor we Microcosmic Things ook in onze armen kunnen sluiten.

Lily Denning – “Spit It Out”

“Spit It Out” is het eerste nummer dat de negentienjarige muzikante uit Kent dit jaar uitbracht en het is meteen een sterke single die verrassend uit de hoek weet te komen. Het nummer begint redelijk rustig waardoor je vermoedt dat het een zoveelste voorspelbaar popliedje wordt, maar bij het refrein vindt er een wending plaats. De duistere elektronica wordt later weer ingeruild voor een andere vibe en zo toont Lily Denning op één nummer al verschillende kanten van zichzelf. De Britse heeft al aardig wat streams behaald op Spotify en met “Spit It Out” zal dat getal zeker en vast toenemen.

Dansen Dansen

Sim Fane – “don’t let me down”

Sim Fane heeft de afgelopen jaren als producer van Ares, Hef en S10 zijn strepen verdiend in de Nederlandse hiphopscene. Ook met zijn eigen project maakt hij zich een naam in de elektronische scene. De tweeëntwintigjarige artiest uit Arnhem bracht deze week het uiterst catchy “don’t let me down” uit, waarmee hij spontaan iedereen aan het dansen krijgt. Zijn stijl doet hier en daar wat denken aan een kruising tussen Mura Masa en Flume, maar dan net nog dat tikkeltje abstracter.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1815 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eades - "Reno Pt. 2"

Het leven lacht de leden van Eades uit Leeds toe, want een jaar na de succesvolle uitgave van hun debuutalbum Delusion Spree…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 1): Zweet als avondmaal

Drie dagen lang wordt de Rotterdamse binnenstad overgenomen door het fijnste ontdekkingsfestival van Nederland, ook wel gekend als Left of the Dial….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Harvey Causon - "Vertebrae"

Weloverwogen songteksten, een stem als een zijdezachte klok en muziek die dat geheel van een stevige dosis emotie voorziet, maar altijd een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.