Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Walk Off The Earth – “Oh What A Feeling”

Somebody That I Used To Know” van Gotye, maar dan met vijf op één gitaar. Dankzij die YouTube-video wist de Canadese band Walk Off The Earth voor korte tijd een internetsensatie te worden. Het vijftal coverde de afgelopen jaren heel veel nummers, veelal op originele wijze en met leuke video’s die ze thuis opnamen. Hoewel ze misschien het bekendst zijn voor hun versies van hits maakt de groep ook eigen nummers. R.E.V.O. en Sing It All Away uit respectievelijk 2013 en 2015 bevatten met onder andere “Red Hands“, “Gang of Rhythm“, “Rule The World” en “Boomerang” enkele leuke nummers. Minder leuk is dat het vijftal de afgelopen twee jaar tot trio is geëvolueerd. Op de voorlaatste dag van 2018 kwam een van de bandleden plots te overlijden en een jaar later stapte een ander bandlid op. Enkele maanden ervoor was hij nog te horen op het meest recente album van de groep.

Eerder opgesomde nummers waren (grotendeels) akoestisch, maar ook Walk Off The Earth beweegt zich al enkele jaren in een richting met meer elektronische invloeden. Denk maar aan nummers als “NOMAD” en “Fire In My Soul” en dus nu ook het nieuwe “Oh What A Feeling”. Ook het zomerse feel good-gehalte ligt in dit nummer weer hoog en ook deze keer barst het nummer van de energie. Wanneer het woord ‘ook’ vaak aan bod komt en vergelijkingen met oudere nummers te makkelijk gemaakt worden, dan weet je dat een band misschien iets te veel hetzelfde blijft doen. Walk Off The Earth versterkt het zomergevoel en geeft je meer energie dan een shotje koffie, maar een buitengewoon gevoel geeft “Oh What A Feeling” niet.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

26 juni 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief