Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Boris – “Loveless”

De discografie van de Japanse band Boris doorklieven, lijkt onbegonnen werk. De groep brengt namelijk platen uit bij de vleet met LφVE & EVφL uit 2019 als voorlopig laatste hoogtepunt. Volgende week wordt die plaat opgevolgd door NO en samen met die aankondiging lost de band het furieuze “Loveless”. Geen referentie naar My Bloody Valentine vermoeden we, maar gewoon ruige metal zoals we dat van de groep gewoon zijn. De nieuwe plaat zou een amalgaam worden van alle hevige invloeden die je als DIY-muzikant kan krijgen. Met “Loveless” kunnen we ons daar al iets bij voorstellen.

De song bestaat namelijk uit twee delen. Het eerste is een iets steviger geheel met hardcore invloeden. Hierbij is de opbouw van essentieel belang om uiteindelijk op een pittig tempo helemaal uit zijn voegen te barsten. Furieuze vocals zorgen ervoor dat Boris zich meteen vastbijt in je oren om niet meer los te laten. Maar in zes minuten kan er veel gebeuren, en dus is er ook een tweede deel waarin de sludge invloeden van de band duidelijk naar boven komen. “Loveless” eindigt dus heel duister met heerlijke breaks. Lekker nummertje, dat is zeker!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief