Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Skegss – “Under the Thunder”

Naast dat andere Australische garagepunk exportproduct The Chats, moet Skegss zeker niet onderdoen voor hun equivalent uit Queensland. Het woord ‘skeg’ is trouwens Australisch slang voor een kerel die zich kleedt en voordoet als een surfer, terwijl hij dat niet noodzakelijk is. Bier drinken, uitslapen en levensgenieten is voor deze rakkers even belangrijk als jezelf in een wetsuit op een piepschuimen plank proberen recht te houden in een woeste zee. En keiharde muziek maken uiteraard. Met My Own Mess (2018) brachten ze nog maar één volledig album uit en een jaar later speelden ze de Lift op Pukkelpop helemaal plat. Jammer genoeg zagen ze dit jaar hun Amerikaanse toer in het water vallen. Gelukkig bleven ze creatief, waaronder enkele chaotische livestreams en een wedstrijd waarbij ze ‘a years worth of our merchandise’ verlootten onder hun fans. En waarom niet een cover van “Here Comes You Man” van Pixies proberen?

Hun allerlaatste probeersel is “Under The Thunder”, waarbij ze een roadtrip ondernemen, blikken bier drinken en… wormen eten. Blijkbaar hebben deze wormen een psychedelisch effect, want we worden meegesleurd in een ware LSD-trip waarbij ze verloren lopen in hun eigen illusies. Hoewel er een heerlijk laidback sfeertje in de muziek hangt waarbij het geheel zeker catchy en toegankelijk klinkt, blijft de sound wat te braaf voor wat we van Skegss gewoon zijn. Misschien is dit omdat we het toegankelijker tintje van deze jongens niet gewoon zijn. Met hun vorige single “Save It For The Weekend” zongen ze nog over biertjes drinken, terwijl we hun core business nu slechts terugvinden in de overigens geslaagde videoclip. Neen jongens, dit nummer laat ons een klein beetje op onze honger zitten. Met een paar meelwormpjes hebben we niet genoeg. Wij willen vette worsten met mosterd en bier, wij willen een rauwe sound!

Hopelijk is dit geen prelude voor een ‘kalmere’ nieuwe plaat, maar een zachter interbellum voor een evenwaardige opvolger van My Own Mess.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 juni 2020

About Author

Tom Verhavert Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief