Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skegss – “Save It For The Weekend”

Skegss, ze zien eruit als Australische surfers uit Byron Bay, omdat ze het effectief ook zijn! De naam ‘skeg’ is dan ook Australisch slang voor een kerel die surfkledij draagt en ook (doet alsof hij) surfer is. Hun muziek kan omschreven worden als garage rock, want bij surf music denken we toch voornamelijk aan de Beach Boys. Het zouden geen Australiërs zijn, mochten ze in het absolute begin in 2014 optreden voor ‘a hundred bucks and a couple of beers’. Hoewel, Skegss zijn niet zomaar hersenloze surfers met geblondeerd haar. Dit olijke trio, dat met My Own Mess (2018) nog maar één album uitbracht, speelde in augustus nog de Lift op Pukkelpop helemaal plat in een héél volwassen set. De aanwezigen neuriën nog steeds ‘I’m going down to New York California / I got my Coca Cola and I got my cigarettes’ als ze hieraan terugdenken.

Met hun allernieuwste single gaat het er alvast minder stevig aan toe dan we gewoon zijn van Skegss. Maar wat een catchy song. “Save It For The Weekend” is een positief nummer dat doet denken aan een maandagmorgen waarbij je al uitkijkt naar het volgende weekend. Voor deze ode aan het mooiste moment van de week trokken Skegss alle registers open. De opnames vonden plaats in de Rancho de la Luna, de mythische opnamestudio in het al even mythische Joshua Tree. En dat is eraan te horen. De productie is top en verfijnd, niet meteen iets wat je van een surfgroepje verwacht. Meteen het ultieme bewijs dat Skegss gegroeid is en blijft groeien. Of ze dat zelf willen, geen idee, maar ze amuseren zich alleszins te pletter.

Luister je nu al naar deze song of wachten we tot vrijdagavond om het eerste pintje af te trekken? Want ja, dit liedje gaat eenvoudigweg over biertjes drinken. ‘Save it for the weekend / it will be much better then!’

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

65 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tijuana Panthers - "False Equivalent"

Nee, Tijuana Panthers is geen American Footballteam in een lagere divisie. De band bestaat uit drie echte surfers die, lekker toepasselijk, surfrock…
AlbumsRecensies

The Simps - Siblings (★★★★): Puberale postpunk van een dynamisch duo

Je kent misschien wel een groep die je terugbrengt naar die zorgeloze tienerjaren in het skatepark. Zelfs als je zoals ons amper…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.