Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skegss – “Save It For The Weekend”

Skegss, ze zien eruit als Australische surfers uit Byron Bay, omdat ze het effectief ook zijn! De naam ‘skeg’ is dan ook Australisch slang voor een kerel die surfkledij draagt en ook (doet alsof hij) surfer is. Hun muziek kan omschreven worden als garage rock, want bij surf music denken we toch voornamelijk aan de Beach Boys. Het zouden geen Australiërs zijn, mochten ze in het absolute begin in 2014 optreden voor ‘a hundred bucks and a couple of beers’. Hoewel, Skegss zijn niet zomaar hersenloze surfers met geblondeerd haar. Dit olijke trio, dat met My Own Mess (2018) nog maar één album uitbracht, speelde in augustus nog de Lift op Pukkelpop helemaal plat in een héél volwassen set. De aanwezigen neuriën nog steeds ‘I’m going down to New York California / I got my Coca Cola and I got my cigarettes’ als ze hieraan terugdenken.

Met hun allernieuwste single gaat het er alvast minder stevig aan toe dan we gewoon zijn van Skegss. Maar wat een catchy song. “Save It For The Weekend” is een positief nummer dat doet denken aan een maandagmorgen waarbij je al uitkijkt naar het volgende weekend. Voor deze ode aan het mooiste moment van de week trokken Skegss alle registers open. De opnames vonden plaats in de Rancho de la Luna, de mythische opnamestudio in het al even mythische Joshua Tree. En dat is eraan te horen. De productie is top en verfijnd, niet meteen iets wat je van een surfgroepje verwacht. Meteen het ultieme bewijs dat Skegss gegroeid is en blijft groeien. Of ze dat zelf willen, geen idee, maar ze amuseren zich alleszins te pletter.

Luister je nu al naar deze song of wachten we tot vrijdagavond om het eerste pintje af te trekken? Want ja, dit liedje gaat eenvoudigweg over biertjes drinken. ‘Save it for the weekend / it will be much better then!’

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

49 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Till Morninglight - "Lights Out"

‘Een Belgisch garagerock duo dat no nonsense rock-’n’-roll uit de mouw schudt’, zo luidt de officiële omschrijving van Till Morninglight. Bij een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Empty Head - "Cosmic Rave"

Dat er de laatste jaren iets woekert in de alternatieve scene van Luik, is sinds het bestaan van Cocaine Piss en It…
AlbumsRecensies

Skegss - Rehearsal (★★★½): Proost op het leven

Australië produceert de laatste jaren opvallend veel goede garage- en surfpunk. Vorig jaar brachten The Chats al een uitstekend album uit, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.