Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA – “BODYGUARD!”

2019 was groots voor JPEGMAFIA (aka Peggy/Peglord). Na zijn doorbraakalbum Veteran dropte de rapper met All My Heroes Are Cornballs een van de meest gelauwerde albums van het jaar, misschien wel de ideale soundtrack voor het internet. Ook in 2020 zit Peggy niet stil. Hij heeft eerder dit jaar al de singles “BALD!” en “COVERED IN MONEY!” gedropt, en daar komt nu dus een derde bij. Hint Peggy naar een nieuw album?

Dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Wat we wel kunnen zeggen van deze nieuwe track, die “BODYGUARD!” heet, is dat Peggy ons nogmaals verrast. Want in tegenstelling tot het gemiddelde JPEGMAFIA-nummer klinkt “BODYGUARD!” heel melodisch en lief. De beat, door Peggy zelf geproducet, is zoals gewoonlijk lekker glitchy en aan autotune is hier ook geen gebrek. Maar met zijn lyrics solliciteert hij zowaar voor een plek in een boyband (‘Two things that I learned is I’m worth all the prize / Sugar and spice / Everything nice!’). Deze track bewijst dat zelfs experimentele rappers die Morrissey doodwensen weleens nood hebben aan een knuffel.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

JPEGMAFIA - LP! (★★★★½): Vergeet tussen de lijnen lezen

Hiphop zit vol rebelse figuren, maar JPEGMAFIA is toch wel van een andere soort. Met nummers als “Jesus Forgive Me, I’m A…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JPEGMAFIA - "HAZARD DUTY PAY"

De laatste jaren waren ontzettend druk voor JPEGMAFIA. Sinds de release van zijn album Veteran blijft de ex-militair uit Baltimore hoge toppen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BROCKHAMPTON - ROADRUNNER: NEW LIGHT, NEW MACHINE (★★★★): Het op een na laatste hoogtepunt

In 2010 raapte Kevin Abstract ‘the best boyband since One Direction’ samen, genaamd BROCKHAMPTON. Ze staan bekend om hun diverse sound die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.