Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tiña – “Rosalina”

Snuister je even door de intussen best wel impressionante collectie aan singletjes die het smaakmakerlabel Speedy Wunderground al op de wereld los liet, dan springt naast black midi of The Lounge Society ook het Londense Tiña in het oog. ‘Pink and looking for love’, is het motto van Joshua Loftin, de man achter de rooskleurige hoed van Tiña. Vorig jaar kwam zijn debuutsingle “I Feel Fine” uit, waarbij de kleurrijke power die het nummer ademde hem meteen veel lof opleverde. Begin januari volgde een tweede krachttoertje met “Dip”, en nu zelfs een derde. De weelde aan singletjes die Tiña er samen met Dan Carey van Speedy Wunderground uit perst, lijkt echter wel ergens op aan te sturen: een album -tevens het eerste op het label- dat uitkomt op 6 november.

De titel van die debuutplaat windt er trouwens geen doekjes om: Positive Mental Health Music. Muziek om je bij te herpakken en de moed niet te verliezen, zeg maar. ‘Even in my state of anxiety and paranoia, working with Dan is so fun and beautiful’, kon Joshua erover kwijt. Het geeft meteen meer weerklank aan de titel van het album en aan het motto waaronder zijn muziek gesmeed wordt.

Op “Rosalina” kleurt de boel echter meer zwart dan roze. Een gonzende baslijn opent de rangen, terwijl een duister orgeltje je meteen het nodige kippenvel bezorgt wanneer Tiña het heeft over Rosalina, en hoe hij haar heeft vermoord. Langzaam, maar zeker zwelt het nummer aan onder begeleiding van een eenzame strijker, terwijl de vocals eentonig, bijna sjamanistisch zelfs, het obscure schouwspel onder woorden brengen. Het mag dan niet dezelfde dwepende badjas-rock zijn van zijn debuut, Tiña weet vooralsnog zijn sterke reeks nummers verder uit te breiden en ons nieuwsgierig te maken naar dat debuutalbum!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Blood Money"

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Moreish Idols - "Speedboat"

Als er een nummer uitkomt bij Speedy Wunderground, dan is dat altijd iets om in de gaten te houden. Zo verschenen er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honeyglaze - "Creative Jealousy"

Het Britse label Speedy Wunderground heeft in een paar jaar tijd een echte cultstatus weten te verwerven door artiesten als black midi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.