Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swae Lee – “Reality Check”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Het was even stil rond Khalif Malik Ibn Shaman Brown, beter gekend als Swae Lee, de populairste helft van hiphopduo Rae Sremmurd. Zijn laatste solo-album Swaecation kwam ondertussen al twee jaar geleden uit. Swae moest normaal in september 2019 een album uitbrengen, maar de release werd al enkele keren uitgesteld. Vast een factor zijn de lauwe reacties en teleurstellende streamingcijfers op zijn recentste singles. Na vier maanden radiostilte is de 27-jarige rapper terug, en hoe. Swae’s promotiestrategie voor deze single is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Een dag voor release liet hij zijn volgers op Instagram weten dat hij een OnlyFans account aanmaakte waar voor hen een verrassing klaarstond. Op dit social mediaplatform voor adult entertainment kon je de Amerikaanse rapper in onderbroek PlayStationspelletjes zien spelen terwijl hij naar zijn nieuwste track luisterde. Of deze tactiek vruchten zal afwerpen voor de statistieken, valt af te wachten, maar de single zelf is alvast streambaar.

Met “Reality Check” krijgen we een dromerige track met al even dromige vocals. Zweverige synths worden ondersteund door scherpe drums, een afgeronde subbass en af en toe een sample uit videogame Kingdom Hearts. De lyrics zijn met quotes als ‘I gotta check on my ex to make sure she ain’t doing better than me.’ en ‘Spanish bitch call her Catalina, pussy wet as Hurricane Katrina’ ergens tussen kleingeestig en tongue-in-cheek. Dit houdt Swae niet tegen om deze teksten op een schijnbare zorgeloze manier af te leveren in zijn gekende auto crooner stijl. Het eindproduct is hierdoor een laidback track die niet zal misstaan in je rustige playlist.

Instagram / Twitter / OnlyFans

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Lewis - “Looks Like Me”

Dean Lewis brak in eigen land, Australië, door in 2016 met het prachtige “Waves”. De rest van de wereld wist hij in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu - "21"

Op 14 oktober vierde de rapper uit Sint-Job-in-‘t-Goor zijn 21ste verjaardag en een week later bracht hij de gelijknamige single “21” uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winston Surfshirt & Young Franco - "Complicated"

Winston Surfshirt is een Australische funk- en hiphopband die in 2015 werd opgericht. De band begon aanvankelijk als het soloproject van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.