Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & the Rattlesnakes – “Fire”

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vijf jaar is het geleden dat Frank Carter en zijn ratelslangen hun debuutplaat Blossom de wereld in stuurden. Sindsdien is er voor de Britten heel wat veranderd. De podia waarop ze spelen werden steeds groter en ook de aanhang van de Britse punkrockers groeide steeds verder. Frank Carter kampte tussendoor ook met een depressie die hij met zijn derde album End of Suffering kon verwerken. Normaal gezien had Frank Carter & The Rattlesnakes weer een drukke zomer voor de boeg in het voorprogramma van Green Day, maar dat zullen ze ongetwijfeld volgend jaar inhalen. Voor het vijfjarig bestaan van hun debuut brengt de band in juli een deluxe versie uit met een aantal nummers die het net niet haalden en een aantal live opnames.

Een van die nummers die het niet haalde, was “Fire” en dat valt eigenlijk moeilijk te begrijpen. Het nummer bevat namelijk veel vuur en heel de band gaat stevig tekeer op het nummer. Frank Carter & The Rattlesnakes klinkt weer heerlijk ruig, explosief en de getatoeëerde frontzanger geeft het nummer met zijn schreeuwerige vocals veel venijn. Vooral de bas zorgt op “Fire” voor een dreigende ondertoon waar de rest van de band met veel plezier in verder gaat. “Fire” is Frank Carter & The Rattlesnakes op hun best!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1306 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Sleemo – Mutation Of (★★★★): Experimenteren met punk

Als we het over punkbands hebben uit de Britse muziekgeschiedenis, kunnen we enkel concluderen dat het daar eigenlijk altijd wel een ding…
AlbumsRecensies

MOSES – Almost Everything Is Bullshit (★★★★½): Monden vallen spontaan open

De perfectie nabij; dat is een korte maar volgens ons wel de beste omschrijving van het debuutalbum van de Londense band MOSES….
FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.