Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Planets”

Op 21 augustus kunnen we kennismaken met het vijfde album van de Britten van Everything Everything. Op Re-Animator volgt de band een proces van concentreren op harmonieën en melodieën van synths en programmering. We konden dat eerder al horen op “In Birdsong” en “Arch Enemy”, en “Planets” lijkt een goede middenweg tussen de twee voorgaande singles te bewandelen.

Die middenweg is er een tussen het dromerige aspect en het aanstekelijke refrein. Everything Everything start heel zacht met een mysterieuze synth die je meteen buiten deze wereld katapulteert. Je wordt als het ware meegenomen op een reis doorheen het heelal. Na het heel zweverig begin, komen er geleidelijk meer instrumenten in het geheel en wordt de single wat dynamischer door de toevoeging van een iets sneller tempo. Het evenwicht wordt iets later terug hersteld en zo maak je op “Planets” een ruimtereis waarop je wel wat buitenaards leven tegenkomt. We zijn benieuwd hoe dit zich in een album vertaalt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

18 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief