Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Everything Everything – “Arch Enemy”

Deze zomer kunnen we eindelijk een nieuwe plaat van Everything Everything verwachten. Het kwartet heeft er een ijzersterk decennium op zitten, en we verwachten dat ze daar moeiteloos een vervolg aan zullen kunnen breien met Re-Animator. Drie weken na het dromerige “In Birdsong” lost de groep de echte leadsingle van de plaat, maar ook die klinkt een stuk anders dan we intussen van hen gewend zijn.

“Arch Enemy” opent met spaarzame elektronische drums, maar al na een paar seconden valt zanger Jonathan Higgs vastberaden in. Hoekige synthesisers zetten de offbeats kracht bij terwijl hij een abstract politieke tekst brengt. Het nummer voelt veel minder aan als de gedoodverfde radiosingle dan pakweg “Can’t Do”, en kan ons dan ook een stuk meer boeien. Drie minuten lang blijft het funky, maar enigszins minimalistisch, maar net voor de eindmeet mogen alle remmen nog even los. Higgs weet nog net boven de explosie van geluid uit te komen wanneer hij met de uitroep ‘It’s time to show your face!’ het geheel tot een halt brengt.

“In Birdsong” wist ons al te intrigeren, maar nu zijn we echt overtuigd. “Arch Enemy” is atypisch voor Everything Everything, behalve dan in zijn meesterlijkheid. We kunnen alvast niet wachten op de rest van Re-Animator, dat op 21 augustus verschijnt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

13 mei 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief