Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Doves – “Carousels”

We hadden niet gedacht dat deze dag nog zou komen, maar vandaag verschijnt voor het eerst in maar liefst elf jaar nieuwe muziek van Doves. Het drietal uit Manchester hield er na de release van Kingdom of Rust in 2009 mee op en het zag er niet naar uit dat de band nog zou terugkomen. Gelukkig vonden ze elkaar terug na een reis richting Porto werd het creatieve vuur aangewakkerd. Daaruit ontsprong dan deze “Carousels”. Over een album wordt niet gesproken, maar een single komt nooit alleen vermoeden we.

Doves heeft altijd wat bekend gestaan voor hun duistere, sfeervolle muziek die nooit te dramatisch wordt. Dat is op “Carousels” niet anders, we krijgen de herkenbare stem van frontman Jimi Goodwin samen met tamelijk diverse instrumentatie. Dat gaat van subtiele drums tot duistere elektronica. Die drums werden trouwens gebouwd rond een sample van Tony Allen, en zijn afrobeatinvloeden zijn, weliswaar miniem, zeker aanwezig. “Carousels” brengt de beste melancholische sound van de band nog eens naar boven, en we zijn heel benieuwd wat er nog zal volgen.

18 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief