Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Killers – “Caution”

© Olivia Bee

‘s Werelds bekendste band uit Las Vegas is weer helemaal terug van weggeweest. The Killers heeft doorheen de jaren al een ellenlange lijst aan hits vergaard; denk bijvoorbeeld aan de meezingers “Somebody Told Me” of “Mr. Brightside”. Met ondertussen al zes platen – en de nodige kitsch – onder de arm trekt de band jaar in jaar uit de wereld rond om arena’s en weides plat te spelen. In de lente van dit jaar komt daar met Imploding the Mirage een zevende plaat bij. De plaat werd geproducet door de band samen met Shawn Everett en Jonathan Rado van Foxygen. Op het album zijn ook rollen weggelegd voor Lindsey Buckingham (op “Caution”), Weyes Blood, Adam Granduciel (van the War on Drugs), k.d. lang, Blake Mills en Lucius.

The Killers trekken dus volop de indiekaart en dat kunnen we wel appreciëren. In het kader van dat album zal de band ook dit jaar weer op tour trekken en in ons land het voorprogramma van Sir Paul McCartney voorzien. Vandaag licht de band al een tipje van de sluier op van hoe album nummer zeven zal gaan klinken. “Caution” klinkt alvast lekker aanstekelijk en doet ons ook wat denken aan de sound van The War On Drugs, het is dan ook geen wonder dat hij meewerkte aan de plaat.

Het nummer duurt een goeie vier en halve minuut, maar weet ons meteen te overtuigen. “Caution” begint nog wel even onheilspellend als de naam doet vermoeden, maar als de funky baslijn van wal steekt, zijn we verkocht. The Killers klinkt niet meer zo bombastisch als in het verleden, maar heeft een leuk indiepopnummer gemaakt. In de refreinen haalt Brandon Flowers uit met z’n stem, wat een leuke en vooral herkenbare touch aan het nummer geeft. Door de klassieke instrumenten die op de achtergrond spelen, hangt er een ietwat melancholische sfeer doorheen de single, maar dankzij de gitaren, klinkt het toch strak. Tegen het einde krijgen we nog een leuke gitaarsolo voorgeschoteld, gespeeld door nota bene Lindsay Buckingham, waarna het nummer akoestisch uit elkaar valt. We kunnen ons nu al voorstellen hoe de arena’s de refreinen mee zullen zingen en hoe vooral de gitaarsolo de weides helemaal zal inpakken. De verwachtingen voor Imploding the Image liggen, na het ietwat voorspelbare Wonderful Wonderful, toch al wat hoger.

The Killers zal op 21 juni onder andere Paul McCartney vergezellen op TW Classic. Imploding the Mirage verschijnt op 29 mei.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 maart 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief