Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neck Deep – “Fall”

Het is inmiddels bijna acht jaar geleden dat we aangenaam kennismaakten met Neck Deeps debuut Rain In July. De balans tussen corny songteksten en gretige instrumentatie schommelde enkele jaren rond een evenwichtspunt, al doen de heren anno 2020 hun stinkende best om de laatste sporen van die kunst vakkundig weg te poetsen. Laatste worp The Piece And The Panic geldt nog steeds als een gore scheet in een veel te kleine fles. Het Britse kwintet hoorde daar jammer genoeg wel muziek in, en dat straatje zijn ze dan maar beginnen volgen.

En ook vandaag krijgen we weer de kans ons oor te luister te leggen bij een vijftal dat meer goesting heeft om handtekeningen uit te delen dan om muziek te maken. “Fall” is een powerballad met lompe drums, overbewerkte vocalen en heel wat instrumenten die eigenlijk niet bijzonder veel doen, maar wel allemaal op hetzelfde moment. Dat het liedje gaat over je liefje een tijdje moeten missen, draagt ook bijzonder weinig bij tot de spektakelwaarde van de single. Neck Deeps vierde komt er binnen enkele weken pas aan, maar we zijn dat album eigenlijk nu al vergeten.

Neck Deep brengt All Distortions Are Intentional uit op 24 juli, via Hopeless Records.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Neck Deep @ Kavka Zappa: Punk, punk en nog eens punk

Poppunk is weer in. Dat bewijst de populariteit van artiesten als Yungblud, KennyHoopla en Machine Gun Kelly. Het genre heeft een rijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neck Deep - "STFU"

Dat poppunk aan een heuse revival bezig is weten we inmiddels al. Artiesten zoals Machine Gun Kelly en Yungblud trekken momenteel het…
AlbumsRecensies

State Champs - Kings of the New Age (★★★★): Succesvol begin van een veelbelovend nieuw tijdperk

Het is ondertussen meer dan acht maanden geleden dat State Champs het nummer “Just Sound” uitbracht als eerste single van het nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.