Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed The Dog – “Thank You Buddy”

Voor wie het nog niet wist, even een kleine herhaling: Ed The Dog is niet het zoveelste Instagramaccount van een influencer met hond die populair wil worden. Neen, het is een project van songwriter Ed Wetenhall die eerder de frontman was van de band Fish Tank. Dat punkbandje is spijtig genoeg nooit echt van de grond geraakt en daardoor kwam er in 2016 een break-up tussen de bandleden. Voor Ed was het daarna even zoeken naar wat er in de toekomst komen zou, maar na twee jaar kreeg hij het geniale plan om zelf maar te beginnen met een nieuwe indierockband. Na een eerste album Shame, dat wij hartelijk hebben onthaald, is het tijd voor een tweede plaat die er deze zomer normaal gezien aankomt. Met zijn nieuwste single toont hij zeker en vast aan dat we hem in de gaten moeten houden.

Na een speelsere single (“Everybody, I Love You”) waarop onze dansbenen niet konden stilstaan, is het terug tijd voor een punknummer zoals in de goede oude tijd. De cynische boodschappen die we te horen krijgen in “Thank You Buddy” zijn dan ook weeral om vingers bij af te likken. Ook de gitaarvibe die ons terug katapulteert naar de jaren tachtig maakt iets los in ons en doet nog meer met de luisteraar dan zijn vorige singles. Toch ontstaat er op de achtergrond een heerlijke britpopsound die mogelijk ter oren komt door de elektronische invloeden die we gedurende het nummer veel mogen opmerken. Zo verlaat Ed The Dog ons met hemels scheurende boxen die de gitaar nog maar eens in een goed daglicht zetten.

Binnenkort mogen we Welcome To Being A Loner, het tweede album van de band, verwachten. We staan na deze heerlijke single helemaal open voor meer, maar een officiële releasedatum is er spijtig genoeg nog niet.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #26

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed The Dog - "Everybody, I Love You"

Twee jaar geleden surfte de muziek van Ed The Dog voor het eerst over de radiogolven. Nadat zijn vorige band ermee ophield,…
AlbumsRecensies

Ed The Dog - Shame (★★★★): Hond zonder schaamte

De eerste single van Ed The Dog is nog maar een paar maand oud, maar de debuutplaat Shame volgt al. De ietwat vreemde rocksound slaat aan,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.