Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alps. – “Will You Run”

Het Antwerpse Alps., een groep die zich eerder dit jaar liet opmerken tijdens Sound Track, heeft zonet zijn eerste single van 2020 gedropt. “Will You Run” is een pijnlijk mooie indieballade geworden die aanzet tot dagdromen. De band heeft ook een dromerige muziekvideo in elkaar laten steken die perfect de sfeer van het nummer visualiseert.

‘ “Will You Run” gaat in de brede zin eigenlijk over het weglopen van minder fijne gevoelens. Gewoon even het hoofd in de grond steken en je problemen volledig achterlaten. Een gevoel waar we allemaal (zeker deze periode) wel graag eens meer naar zouden willen handelen’, aldus frontman Jesse De Belder over hun nieuwe single.

Het nummer begint heel minimalistisch met een gitaartje dat de stem van frontman Jesse begeleidt. Even later breekt het nummer open met een strak stukje percussie en een elektrische gitaar, die het geheel van een volle klank voorziet die nog het meest doet denken aan een mix van Daughter en The Bony King of Nowhere. Meteen grijpt het nummer je bij de keel, om je de daarop volgende minuten niet meer los te laten. Alps. is klein en tegelijk heel groots en zet met “Will You Run” een knaller van een single neer, eentje die smaakt naar meer!

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Koala Disco – Koalala Discoco (★★★): Een mengelmoes van alles

Koala Disco blijft niet bij de pakken zitten en brengt al snel na de eerste twee singles “Dirt and Water” en “Tiny…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Modest Mouse - "We Are Between"

Voordat Mac DeMarco met zijn gitaar en gespleten tanden een nieuw tijdperk van indierock inluidde, was er Modest Mouse. Albums als The…
FeaturesInterviewsUitgelichtWedstrijden

Interview Ashnikko: ‘Wanneer ik een liedje schrijf, voel ik me zo high als een garnaal’

Drie maanden geleden bracht singer-songwriter Ashton Nicole Casey, die de artiestennaam Ashnikko draagt, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit met enkele weken terug…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.