Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Michael Stipe & Big Red Machine – “No Time for Love Like Now”

Het debuut van Big Red Machine dateert alweer van 2018. Toen sloeg het project van Aaron Dessner en Justin Vernon pas echt in gang en sindsdien is Big Red Machine ook geëvolueerd naar iets grootsers. Sinds het in 2008 ontstond met enkel Vernon en Dessner, is het nu naar een collectief van heel wat artiesten gegroeid. Begin dit jaar begon de groep aan nieuwe muziek te werken en daaruit kwam onder meer deze “No Time for Love Like Now”. Dessner zorgde ervoor dat Michael Stipe van R.E.M. de vocals voor zich nam, en zo ontstond dit heerlijk nummer.

Een demo van het nummer werd enkele maanden geleden al eens door Stipe van bij hem thuis gebracht, maar nu is er ook de officiële versie. Het nummer werd door Aaron Dessner geproducet, en de orkestratie werd aangevuld door zijn broer Bryce Dessner. Daarnaast zijn ook Justin Vernon, Brad Cook, JT Bates, Thomas Barlett, Clarice Jensen en Yuki Numata Resnick op het nummer te horen. Stipe zijn stem herken je meteen en die zorgt voor een prachtige dynamiek bovenop de subtiele elektronica. “No Time for Love Like Now” bouwt verder op en doorheen de subtiliteit horen we enkel pracht. Het is een wondermooi nummer dat je bij de keel grijpt en niet loslaat tot de laatste noot is gepasseerd.

3181 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Mimi" (feat. Ilsey)

Aan het eind van deze maand verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de langverwachte en veelbelovende tweede plaat van Big…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Red Machine - "Phoenix" (feat. Fleet Foxes & Anaïs Mitchell)

Op 27 augustus verschijnt met How Long Do You Think It’s Gonna Last? de tweede plaat van Big Red Machine. Het project…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.