Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joe & The Shitboys – “The Reson for Hardcore Vibes 2”

We kennen niet heel veel bands uit de Faeröer, maar als we van Joe & The Shitboys moeten uitgaan, zal het daar goed stuiven. De band bestaat uit Joe en zijn volgelingen, The Shitboys. Volgens hun biografie doet Joe de vocalen, speelt Ziggy Shit gitaar, speelt Sammy Shit basgitaar en is Johnny Shit de drummer van dit allegaartje. Ze hebben nog geen album uit, maar dat houdt hen niet tegen gewaagde uitspraken te doen. Zo claimen ze dat ze de beste (en enige) punkband uit de Faeröer eilandengroep zijn, straffe woorden!

“The Reson for Hardcore Vibes 2” vertelt het trieste verhaal van een groepje veganisten die in een vismijn werken. Als je de shitty job in de vismijn omwisselt door een minstens even bekakte baan voor een multinational zoals McDonald’s of Amazon, dan krijg je volgens hen een herkenbaar verhaal. De bende is hun shitty job beu en dat was dan ook de aanleiding voor deze anderhalve minuut lang durende aanval op je oren. Het nummer opent met een aangenaam vrolijk klinkende riff en energiek gedrum. Joe vertelt ons zijn redenen voor de hardcore vibes terwijl het nummer doorraast. Na een minuutje krijgen we even pauze vooraleer ze een laatste keer alle frustraties eruit spelen. Een punknummer à la carte dus.

“The Reson for Hardcore Vibes” wordt het titelnummer van hun geplande album. Je ziet de band morgen aan het werk tijdens een winterslaapsessie en ze hebben ons beloofd heel stevig tekeer te gaan!

Facebook Website

11 juni 2020

About Author

Jan-Willem Declercq


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief