Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Leon Bridges feat. Terrace Martin – “Sweeter”

© CPU- Willem Devriendt

Weinig soulzangers die het deze dagen zo goed doen als Leon Bridges. De Amerikaan werkte voor zijn muzikale doorbraak lange tijd als afwasser in een restaurant, maar heeft intussen een felbegeerde Grammy Award op zijn schouw staan. Zijn eigentijdse soul wordt intussen door miljoenen mensen gesmaakt en ook muzikale uitstappen met o.a. Khruangbin leverden echte pareltjes op. Nu laat Leon Bridges nog eens van zich horen met “Sweeter”, een samenwerking met rapper en producer Terrace Martin.

Met “Sweeter” levert Leon Bridges weer een pareltje van jewelste. Met een typische hiphopkick begint het nummer nochtans redelijk ongewoon, maar de zachte tonen van de piano en de gitaar zorgen al gauw voor de vertrouwde warme soulklanken. Met zijn smoothe stem pakt hij ons weer helemaal in en hij getuigt met zijn sterke tekst (‘Why do I fear with skin dark as Night? Can’t feel peace with those judging eyes.’) over de gevolgen van racisme. “Sweeter” is een sterk signaal van Leon Bridges en producer Terrace Martin.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 juni 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief