Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kloothommel – “80’s Carry This Tune!”

We kennen het fenomeen allemaal: daar is het zonnetje eindelijk nog eens na al die koude, regenachtige maanden en net wanneer we denken dat onze zorgeloosheid niet op kan, verschijnt daar de eerste hommel in het vizier. De enige remedie is paradoxaal genoeg misschien wel de lo-fi indie van Kloothommel. De vijf Gentenaren brachten al een ep uit vol gemoedelijke DIY-wegdromertjes en nu schijnt debuutalbum Seas Near Over eraan te komen op Gazer Tapes. Daar moeten we nog op wachten tot september, maar met leadsingle “80’s Carry This Tune!” zijn we alvast even zoet.

“80’s Carry This Tune!” gaat naar eigen zeggen over hun ouders in de jaren tachtig, over liefde en scheiding, over kapitalisme en James Brown. Een bont allegaartje melancholie, en dat hoor je ook terugkeren in het nummer. Kloothommel speelt met aanstekelijk rammelende indie om het na enkele minuten kort te laten losbarsten in alles ontregelende hectiek. Toch bedaart de bende nog en leggen ze het nummer neer met een zachte outro die herinneringen welig laat tieren in onze verbeelding en die niet lang genoeg kan duren. Tof nummertje dat er overigens nog eens extra kleurrijk op wordt door de DIY-clip.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 juni 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief