Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dua Saleh – “body cast”

Amper een kleine twee jaar is Dua Saleh bezig met het maken van muziek en toch heeft ze al aanzienlijk wat dingen op haar palmares staan. Dua werd in Sudan geboren, maar vluchtte samen met haar ouders naar de VS waar ze uiteindelijk in Minneapolis terecht kwam, de beruchte stad waar George Floyd een week geleden door politieagenten vermoord werd. Van kleins af aan schreef Dua gedichten, maar het duurde tot aan de universiteit tot ze ook muziek begon te maken. Ondertussen mocht Dua Saleh een sessie voor het gerenommeerde COLORS-kanaal opnemen en werd ze al een aantal keer door Pitchfork met lovende woorden overgoten. Deze maand verschijnt haar nieuwe ep ROSETTA en daaruit lost ze met “body cast” haar steun voor de BLM-movement.

“body cast” gaat over het politiegeweld en extreme ongelijkheid die er in de VS heerst. Eigenlijk zou het nummer pas op haar volgende project staan, maar de plannen wijzigden na de recente gebeurtenissen in de VS. Het nummer is dan ook een binnenkomer van jewelste en zeker geen lichte kost. Met haar innemend stemgeluid en haar scherpe woordkeuze treft Dua Saleh helemaal raak en kaart ze de ongelijkheid met een krachtig nummer aan. Dua Saleh is een artieste waarvan we hopelijk nog veel mogen horen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1626 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe namen dunk!festival met o.a. Huracán en Rosetta

Bewondering en sympathie zijn meer dan op z’n plaats voor het team achter het fijne post-rockgebeuren (in de brede zin van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.