FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe namen dunk!festival met o.a. Huracán en Rosetta

Bewondering en sympathie zijn meer dan op z’n plaats voor het team achter het fijne post-rockgebeuren (in de brede zin van het woord) te Zottegem dat naar de naam dunk!festival luistert. Keer op keer vijlen ze hun festival bij en werken keihard om er een nog betere ervaring van te maken dat het jaar voordien. Sterker nog, in oktober vorig jaar vond zelfs voor het eerst een editie van het festival plaats over de grote plas in Amerika.

Naast het festival is er ook dunk!records, het in 2011 opgerichte label dat alle bands die in hun plaatje passen, de kans wil geven om hun muziek met de wereld te delen. Ook daar ligt heel wat ambitie, zo getuigt het recente nieuws dat dunk!records effectief gestart is met het uitvoeren van de plannen voor hun eigen vinylpers op de thuisbasis in Zottegem. Op het festivalterrein zelf trekken ze momenteel een gebouw op om die een plaats te geven. Zo zullen releases nog meer hun stempel dragen, en hebben ze de touwtjes van kwaliteit, stiptheid en eigen creatie volledig in handen. En kan hun dunk!Store zich ongestoord verder ontwikkelen.

Jaar na jaar brengt dunk!festival een kwalitatief sterke selectie van post-rock en al zijn uitwassen en verwanten samen, met bands uit binnen- en buitenland. We maken ons stilaan op voor dunk!festival 2018, en daar horen uiteraard een hoop namen bij. Gisteren maakte het festival vijf extra namen bekend. Zo zal het Belgische Huracán dag drie met een flinke portie post-stoner op gang blazen, en ook Wyatt E. (tevens Belgisch) is een oude bekende voor Zottegem. Zij zullen ons ongetwijfeld meenemen op een bezwerende trip van repetitieve soundscapes waar woorden als desolaat, oriëntaals, wanhoop en doom naast mogen geplaatst worden.

Verder ook buitenlandse namen: naar eigen zeggen al lang op het verlanglijstje en nu eindelijk van de partij, Rosetta uit de USA. Een legering van post-metal en post-hardcore is wat deze Amerikanen op je bord zullen lassen (voor fans van Neurosis en Cult of Luna). Ook Besides van Polen zal van de partij zijn, en met Tortuganónima staat zelfs een band op het programma die voor het eerst in Europa zal spelen. Deze Chilenen zullen een vleug math rock aan het programma toevoegen.


Eerder maakte de organisatie al enkele veelbelovende namen bekend. Reeds op de affiche: Caspian, Worriedaboutsatan, EF, Ranges, Tides Of Man, Thot, Cranial, Radare, Appalaches en La Bestia De Gevaudan. Ga eens op het gemak door hun materiaal, de goesting om naar Zottegem af te zakken zal er alleen maar groter op worden!

Dunk!festival vindt dit jaar plaats op 10, 11 en 12 mei, tickets en info zijn te verkrijgen via hun site.
Wij houden alvast nauwlettend in de gaten welke namen nog uit de bus zullen vallen!

Related posts
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Huracan - "Dobermann Multiverse"

Als je voor je bandnaam inspiratie haalt bij de Mayacultuur, dan kan je maar beter zorgen dat de muziek even episch en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dua Saleh - "body cast"

Amper een kleine twee jaar is Dua Saleh bezig met het maken van muziek en toch heeft ze al aanzienlijk wat dingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.