Features, Nieuwe singles

De vijf van “Den Beir” (25-31 mei)

Wekelijks verschijnen er tientallen singlereviews op onze site, maar het blijft moeilijk om over elke single en artiest te schrijven. Daarom roepen we onze rubriek De vijf van “Den Beir” na een jaar afwezigheid weer in het leven, en gaan we weer op zoek naar spannende singles uit verschillende genres. Je krijgt dus terug elke zondagavond vijf singles voorgeschoteld die op een of andere manier onze aandacht trokken en dus zeker een plekje in onze Spotifyafspeellijst verdienen.

Polly Money – “Astrid”

Polly Money is een naam die goed bij een punkband zou passen, maar blijkt in werkelijkheid de alias van een Britse funkpopzangeres met een stem die wat lijkt op die van Nao. Nieuwe single “Astrid” gaat over ontzettend goede seks en die sfeer vertaald zich ook in de zwoele sfeer rond het nummer.

Pabst – “My Acopalypse”

Berlijn is niet enkel het technomekka, want ook heel wat spannende rockbands vinden er hun inspiratie. Het trio Pabst (te vertalen naar ‘paus’) verzorgt met “My Apocalypse” de soundtrack voor deze onrustige periode door te spelen met verschillende lagen aan gitaar en een vocale productie die iets weg heeft van Britpopklassiekers.

Evenson – “SOS”

De zwoele soul van Evenson, een Amerikaanse muzikant, is er eentje dat je moet ontdekken. Waar de productie tamelijk donker is, zorgt de stem van Evenson voor een dansbaar en krachtig geheel in het geheel. Waarna er na een duidelijke elektronische synths een aanstekelijk geheel ontstaat, straf nummertje dit!

Dad Sports – “name & place”

Dad Sports is een band die je beter vroeg dan laat ontdekt. De groep uit Ottowa, Canada brengt dromerige indie rock dat je zo doet denken aan bands als DIIV en Real Estate. Ze schamen zich niet voor hun inspiraties, maar dat hoeft ook niet. De groep weet namelijk hoe ze dit perfect kunnen vertalen in een eigenzinnig geheel en daardoor is hun muziek ook catchy en blijft het hangen. Topband!

Sweater Curse – “Close”

Sweater Curse, het vrolijkste drietal uit Brisbane, staat gekend voor gezellige indie pop die dankzij gitaar-rifjes aan melancholie wint. Voor “Close” pakken ze het iets grootser aan, maar blijven ze nog steeds trouw aan hun stijl en krijg je instant sympathie voor de band.

Dansende Beren

Ben Rolo & Sunnie Mia – Let You Know

Ook de gewoonte om een goed dansje te doen, zetten we bij deze nieuwe wind door de ‘vijf van den beir’ helemaal door. Dat doe je vandaag met een rugzakje aan op het nummer “Let You Know” van de tot nu toe onbekende producer Ben Rolo. Maar zijn drum & bass is zo aanstekelijk, dat het niet lang zal duren voor hij bekender wordt.

31 mei 2020

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief